Noć muzike 2017.

Druga Noć muzike u Beogradu

Veliko muzičko putovanje oko sveta najavljeno je za petak, 01.09.2017. Koncert klasične muzike za koji se traži mesto više. Druga po redu, Noć muzike, održaće se na stadionu Tašmajdan sa početkom u 20:30č.

Program

Nastupiće Simfonijski orkestar RTS-a i Hor Rts-a pod vođstvom maestra Bojana Suđića. Najavljeni su i specijalni gosti izneneđenja, među kojima su: Hor Kolibri i čuveni francuski tenor, Amadi Laga. Oni će nas muzikom odvesti na put oko sveta. Naćiće se tu i sirtaki, i marijači, i kompozicije iz filmskih hitova kao što su: „Roki”, „Lovac na jelene“, „Pirati sa Kariba”, „Ratovi zvezda” …

Ovo muzičko putovanje počeće iz naše zemlje i našeg grada. Kompoziciju „Beograde“ izvešće zajedno Simfonijski orkestar i Hor RTS-a uz podršku Hora Kolibri. Ovo će biti jedina kompozicija koju će svi zajedno izvesti. 170 izvođača na sceni, zajedno, pevaju i sviraju o našoj najvećoj inspiraciji, našem Beogradu!

Beograd i Noć muzike

Kao i svaka svetska metropola, Beograd je spoj najrazličitijih tonova. U konkurenciji lake i jeftine zabave, dodajmo letnjoj kulturnoj ponudi prestonice još jednu notu, ali lepšu, svetsku i vrhunsku. Po uzoru na slične muzičke događaje u Beču, Londonu, Berlinu, Njujorku i drugim najvećim svetskim metropolama, i Beograd sada dobija svoj koncert filharmonije na otvorenom. Noć muzike je tu da još jednom dokaže da smo metropola sa ukusom, da je Beograd svet. Da nas podseti da možemo da prepoznamo kvalitet i da uživamo u njemu, navodi se u saopštenju organizatora.

Besplatan ulaz

Ulaz na ovu manifestaciju je besplatan. Kapije stadiona Tašmajdan biće otvorene u petak već od 18:30č. za sve posetioce kako bi se izbegle gužve prilikom ulaska na koncert. Dozvoljeno je unošenje bezalkoholnih napitka u plastičnim ambalažama.

U Tašmajdanskom parku biće postavljeno veliko video platno na kome će se direktno prenositi koncert za sve one koji eventualno ne budu uspeli da uđu na stadion.

ИЗВОРIzvor/Foto: @nocmuzike.rs
Претходни текстBiciklisti vozili za levu obalu Beograda (VIDEO)
Следећи текстDivlja svinja teroriše bicikliste u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

twenty − eighteen =