КрњАрт 2022 – ЕкоKултАрт фестивал

У недељу 5. јуна 2022, на Светски дан заштите животне средине, изађете у природу и придружите фестивалу KРЊАРТ 2022

Еколошки, културни и уметнички фестивал КРЊАРТ 2022 одржаће се на дунавском насипу у Крњачи од 16 до 22ч. – Насеље Браћа Марић, Ул. Игора Васиљева (код рампе)

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Како организатори наводе, овим фестивалом обележиће се прва годишњица Битке за Реву када су комшије и суграђани са леве обале Дунава уз помоћ јавних личности и пријатеља из целе Србије удружено и солидарно успели да зауставе камионе који су бесомучно уништавали нашу животну средину истоварајући грађевински отпад у предео изузетних одлика који је и дом за преко 130 строго заштићених врста птица.

KрњАрт организују: Покрет Нови Оптимизам, УГ „Бела Чапља 1165“, УГ Kомшија Kрњача, Национална Еколошка Асоцијација (НЕА) и Грађанске Иницијативе

Програм фестивала КрњАрт

Овогодишњи KрњАрт се фокусира на важност бриге о менталном здрављу у „пост-ковид добу“. Иако је пандемија ковид-19 наизглед за нама, и даље је и те како осећамо, а чини се да су њене последице по ментално здравље теже и дуготрајније но на физичко. Зато, након две године слушања Останите код куће, људи из Новог Оптимизам сад позивају ИЗАЂИТЕ ИЗ KУЋЕ!

На ову тему биће организована радионица на којој ће учесници моћи да разговарају о свом менталном здрављу које је осцилирало од времена карантина током ковид пандемије, све до данас. Не либите се да учествујете у радионици, јер је то њена сврха.

Идеја КрњАрт фестивала

Идеја је да лева обала Дунава има своју традиционалну манифестацију која ће да истиче њену стратешки важну позицију која се простире уз најважнију европску реку, Дунав! Идеја је да становници леве обале, ове заборављене и запуштене области Београда, добију важне информације од стручњака, о загађењима, залечењима, инфраструктури леве обале, као и заштити њеног зеленог појаса кроз формирање „Београдског дунавског парка“. И наравно, пружити грађанима забавно – културни програм како бисмо се сви заједно осећали као део цивилизованог света, истичу из УГ Бела Чапља

Садржај фестивала

Уживање у нашој природи биће још лепше уз отворене разговоре, окрепљивање и богат еколошко-културно-уметнички програм:

16 до 18 часова
  • Музички интермецо
  • Виртуоз на виолини Милета Мирослава (Мирослав Дојков),
  • Ча,Ча,Ча „опасуљивање“,
  • Перформанс савремене циркуске трупе “Инекс Циркус Театар”,
Од 18 часова
  • “Балканска лавина” – бубњари Драгољуба Ђуричића,

Нови Оптимизам понудиће и платформу за промовисање добрих примера солидарности и оптимизма, али и постављање важних питања која се тичу развоја локалних заједница и очувања животне средине:

  • УГ „Бела чапља 1165“ и УГ „Kомшија“ представити своју досадашњу борбу и планове за заштиту леве обале Дунава уз посебан осврт на очување баре Рева, визију “Дунавског парка” али и планове за изградњу канализације
  • Стручњаци из Националне еколошке асоцијације говориће о реалном стању животне средине у Србији;
  • Грађанске иницијативе приредиће радионице на којима ће се причати о последицама ковида на ментално здравље.
од 20 часова
  • Свирка бенда „(не)нормални“ у част Владе Дивљана
Претходни текстМанифестација „Трофеј видовдан 2022“ од 13. јуна у Борчи
Следећи текстМистериозна статуа интригира Борчане

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

3 × one =