Мистериозна статуа у Борчи

Мистериозна статуа више од месец дана интригира Борчане. Постављена је на крају шеталишта код канала Визељ и предмет је разговора свих шетача и пецароша.

Сви који дођу до краја пешачке стазе остају збуњени. Стају, загледају, провирују, нагађају и сликају.. Статуа је прекривена и само се поједини њени делови, у налетима ветра, назиру испод плашта.

Постављена је пред крај пешачке стазе на земљаном узвишењу. Урађено је постоље а сама статуа је направљена од неке легуре метала. Контуре јасно показују да је у питању човек.

Клинци кажу да је то ратник јер су видели да се за појасом налази мач. Неки мисле да је у питању рибар. Једни се шале, други га хвале а трећи са скепсом прихватају његово појављивање:

  • Маре каже да је то споменик Бабушкару Каналском док Петар мисли да је то чувени јунак Визељ по коме је канал добио име.
  • Јелена има теорију да Борча коначно добија свој заслужени и више пута помињани споменик Стафана Немање.
  • Бака Мара каже да су споменик поставили они секташи и да неће да му се приближава
  • Неки пак мисле да је то рад познатог борчанског уметника чија уметничка дела већ красе неке борчанске кутке и да ће званично откривање споменика бити ових дана, за време трајања јубиларне манифестације Трофеј Видовдана чији је део програма предвиђен управо код канала Визељ и БСКа.

Ко је или шта је на борчанском мистериозном споменику?

Ако ви имате поуздане информације о овом мистериозном споменику слободно нам пишите 🙂

Претходни текстНа Дунав изађи, здравље пронађи – КрњАрт 2022
Следећи текстУспешно завршена хуманитарна акција за породицу из Борче

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

5 × one =