Хуманитарна акција за Младеновиће у Борчи

У октобру прошле 2021. године започели смо акцију помоћи породици Младеновић из Борче.

Мајка је преминула од корона вируса, отац је из здравствених разлога проглашен неподобним родитељем, те су три девојчице по захтеву социјалне службе пребачене код тетке, док је отац остао са сином у породичној кући.

Кућа је велика, неусловна. Електрична енергија им је била искључена. Купатило нису имали. Струја није спроведена на спрат. Једна јако тешка ситуација, на први поглед безизлазна. Жеља нам је од самог почетка била да им обезбедимо електричну енергију, да исту спроведемо на спрат, да реновирамо и опремимо исти у потпуности да би девојчице у складу са законским могућностима могле постепено да се враћају у свој дом, истакли су из Фондације „Заједно за осмех“ која је и носилац ове хуманитарне акције

Овако је било

Успешно реконструисана кућа породици Младеновић из Борче

Здруженом акцијом Фондације „Заједно за осмех“, ОШ „Стеван Сремац“, Храма Светог оца Николаја и Цркве Свете Петке потпуно смо променили слику и могућности за ту децу. Све укупно уложили смо 3.594.600 динара у грађевинске и друге радове на кући Младеновића. Најпре је измирен дуг за струју чиме је струја прикључена. Такође, струју смо спровели на спрат. Плаћен је велики дуг за порез. Постављена је фасада на целу кућу. У унутрашњости, плочице на степеницама које воде ка спрату. Све собе су максимално уређене. Од равнајућег слоја, подног грејања, ламината, глетовања, кречења до радијатора, котла и новог намештаја. Две су велике собе од којих је предвиђено да једна буде дневна соба, друга спаваћа. Затим, ту су кухиња са трпезаријом, WC и купатило.

Такође, одржали смо неколико састанка и са социјалном службом и надамо се да ће узети у обзир наш предлог да најстарија кћерка постане старатељ млађим чиме би се стекао услов да се и њих две врате у породични дом.

Овако је сада

Људи великог срца

Иницијатори акције Фондација, школа и Црква шаљу огромну захвалност свим правним и физичким лицима који су дали свој допринос да акцију приведемо крају.

Захваљујемо се:

Атос инвест ДОО, Промонт ДОО, ОШ „Раде Драинац“ Борча, ОШ „Јован Ристић“ Борча, ОШ „Краљица Марије“ Овча, ОШ „Соња Маринковић“ Земун, Термодом ДОО, Ekovox продукт ДОО, Електро Борко, Alp Complete, СР Магма ДОО, Elektro energy DOO ДОО, Сомбор електро ДОО, Поглед плус ДОО, Патент Цо, Топ-Тип сервис, Амбиент-МДК, Трокал теписи доо, ветерани Ковилово, Игор Себићу, Марку Благојевићу, Евелу Рамаданију, Борку Митровићу, Милошу Смиљанићу, Ненаду Ивановском, Милораду Смиљанићу, Драгану Паскуљу, Милораду Вујошевићу, Владимиру Кипријановском, Дејану Ракити, Ненаду Мирковићу, Сањи Вукојичић, Луки Остојићу, Живораду Смиљанићу, Срећку Арсенијевићу, Јовани Каплановић, Биљани Поповац, Маји Живадиновић, Јелени Костић, Сањи Бојовић, Светлани Милојевић, Ненаду Деспотовићу, Милану Јовановићу и Јелени Лозанац.

Захваљујемо се компанији Термодом која је ће пружити запослење најстаријој кћерки која ускоро прославља 18. рођендан.

За правовремено извештавање и помоћ у реализацији акције захвалница иде и за: Интернет портал РТСа,Телеграф, Емисија „150 минута“, Блиц, Борча Инфо и другим медијима који су преносили вест

Показали смо да заједно можемо да вратимо осмехе на лица.

Идемо даље!

Претходни текстМистериозна статуа интригира Борчане
Следећи текст„Сипали“ му више бензина него што резервоар може да прими

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

ten − five =