Provala oblaka u Borči

Provala oblaka koja je danas zadesila naselja na levoj obali pričinila je velike probleme meštanima.

Pljuskovi praćeni jakim vetrom i grmljavinama zahvatili su ceo Beograd a najviše padavina sručilo se na Borču.

Preporuka
cene stomatolog borca preporuka

Ne pamtimo ovakvu kišu na levoj obali

Ovakvu kišu u Borči mi ne pamtimo a ni mnogi naši stariji sugrađani. Za pola sata sručilo se više kiše nego što je padalo od početka ovog kišnog juna. Sreća da nije duže tako pljuštala.

Potopljene kuće i stanovi u Borči

Zbog obilnih padavina potopljen je veliki dao ulica, dvorišta, kuća, prizemnih stanova, podruma i lokala u Borči i okolnim naseljima..

Kako su nam javljali sugrađani, najkritičnije su bile ulice Ratnih vojnih invalida, Bele Bartoka, Prelivačka, Valjevskog odreda, Save Mrkalja, Koste Manojlovića, Diznijeva, Banatska, 7. jula, Tršićka, Ovčanski put…

Pod vodom su i okretnica autobusa, Mali Zbeg, Pretok, Popova bara, Krnjača, Ovča, Kotež..

Voda se iz stanova, lokala i dvorišta ispumpava na razne načine, ručno, kofama, pumpama..

Ko je kriv? Mi, nadležni ili neko treći?

Slivnici nisu uspeli da primi ovoliku količinu vode koja je pala za samo pola sata pa su se na ulicama stvorile prave bujice reka koje su počele da ulaze u dvorišta, lokale, stanove, kuće..

Kišna kanalizacija očigledno ne može da izdrži ovakav nalet vode a jedan od razloga sigurno je i neplansko priključenje novih zgrada koje neprestano niču u Borči a koje su se jednostavno povezale na postojeću kanalizaciju.

Kilometri kanala na levoj obali koji služe za odvod nisu uspeli danas da pomognu jer su napunjeni smećem i fekalijama, zarasli su u travu, zatvaraju se i zida se na njima..

Ovo je problem svih nas.. Problem građana ali i nadlenih službi koje bi o svemu ovome trebalo da brinu planski i sistematično..

Nedajmo da nam se greške ponavljaju!

Video prilog: Poplava u Borči

1 KOMENTAR

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

sixteen − 10 =