Zrenjaninski put

Само дан након што је одржан протест на левој обали Београда због неиспуњеног обећања о изградњи канализације и занемаривања леве обале, заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је да 25. фебруара 2022. почиње изградња првог дела канализације у Крњачи.

Весић је тада рекао да ће се ови радови платити из буџета Града Београда и да подразумева изградњу секундарне канализационе мреже са 450 кућних прикључака за део насеља Крњача, у месној заједници Дунавски венац на подручју око Улице Јовице Васиљевића.

Протест, предизборна кампања или нешто треће?

Кажу, радови су јуче почели а да ли је за ово заслужан горе поменути протест или је само део још једне предизборне кампање показаће време.

Остаје забележено да је још једно обећање дато у Крњачи баш јуче када је заменик градоначелника обишао почетак најављених радова у друштву министра Момировића.

Данас је велики дан зато што на левој обали Дунава почиње изградња канализације која ће покрити Борчу, Крњачу, Котеж, Овчу.. Радови ће бити завршени у року од 3 године. Канализација, која се грађанима леве обале Дунава обећава деценијама, коначно ће стићи у овај део града, истакао је Весић.

Део леве обале Дунава има канализацију, али и поред тога све фекалне материје завршавају у Дунаву и загађују нашу највећу реку. Сада радимо на комплетном решавању проблема тако да непрерађене отпадне воде више неће завршавати у Дунаву. То је веома важно за екологију и здравље људи. Становници овог дела града најбоље знају како изгледају отворени канали и отворена фекална канализација.

Вредност пројекта је 55 милиона евра, од чега 20 милиона обезбеђује Град, а преостали износ од 35 милиона је кредит Европске инвестиционе банке

Претходни текстПротест због занемаривања леве обале
Следећи текстПродужава се шеталиште код БСКа

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

three × three =