Шеталиште код канала Визељ у Борчи

Један од омиљених кутака Борчана у последње време свакако је шеталиште код канала Визељ, поред стадиона БСК Борча.

Све више малишана, спортиста, рекреативаца, породица, младих и старих проводи време управо на овом мини борчанском излетишту. Ту се тренира, игара, дружи и по неки роштиљ упали.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Шеталиште је дуго око 500 метара а целом његовом дужином засађен је дрворед. Поред стадиона овај део краси и пространа ливада где су смештени летњиковци, клупице, ограђен дечији паркић „Зврк“ и теретана на отвореном.

Често смо писали колики потенцијал има овај део Борче и како би уређење овог дела довело до још веће популаризације нашег краја. Замислите да имамо и једну кружну спортску стазу око овог дела канала. Па то би био пун погодак.

Зато нас је поприлично обрадовало када смо прошле недеље уочили да су започети радови на продужењу шеталишта поред канала.

Продужено шеталиште поред канала Визељ

Чули смо да су наша писанија прочитали и људи који би могли да помогну популаризацији и уређењу овог места па смо се баш (за)радовали када смо уочили да је на крају стазе постављена трака која означава радове. Како смо се приближавали стазом, успут су нам говорили да ће се шеталиште продужити.

Нисмо могли да верујемо да су наши апели уродили плодом али еуфорија је била краткотрајна.

Истина је, шеталиште се продужава али тек за неколико десетина метара. Избетониран је само онај део на „кривини“ и у току је постављање украсних подних плоча.

Продужени део шеталишта код канала Визељ у Борчи

Како смо незванично сазнали у плану је било да се уз канал ради стаза скроз до бетонског мостића и да се овај део споји са улицом Небојше Поповића али се за цео пројекат, кажу, нема пара.

То је то за сада па ако ништа друго, бар знамо да су наши апели виђени и да неки план уређења овог простора можда постоји. Остаје нам да се надамо да неће проћи вечност до реализовања истог.

Шта ви мислите?

  • Хоће ли ово бити завршено?
  • Имате ли ви неки предлог за уређење овог кутка у Борчи?
Претходни текстДа ли је почела изградња канализације у Крњачи?
Следећи текстНајбоље дестинације за летовање са друштвом

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

8 − 6 =