Pošumljavanje šetališta pored kanala Vizelj

Potez pored kanala Vizelj kod stadiona BSK od ponedeljka će dobiti novi izgled. Šetalište, dečji parkić, teretana i cela ta poljana biće bogatija kiseonikom i pravom malom šumom. Počinje pošumljavanje Borče.

Za zamenu osušenih sadnica breza obezbeđeno je 64 sadnice gorskog javora.

Деца су украс света - Буди хуман

Posebno raduje to što će u ovo lepoj ekološkoj akciji pošumljavanja učestvovati i naši najlađi sugrađani iz borčanskih vrtića. Oni će svojim ručicama prvi put saditi drveće i tako učestvovati u ozelenjavanju naše Borče. Sa ovog jedinstvenog časa u prirodi znanja i emocije koje steknu, sigurni smo, ostaće zapamćena za ceo život.

Akcija pošumljavanja poteza kod BSKa

sprave za vežbanje na otvorenom
Teretana na otvorenom kod BSKa

Akcija pošumljavanja zakazana je za ponedeljak, 25. mart 2019. sa početkom u 13 časova. Organizator je UG Eko – Pančevački rit u saradnji sa udruženjima Bela Čaplja 1165, Zelene brigade, KKK Bsk Borča i Udruženjem sportskih ribolovaca BSK Borča.

Akciji se pridružuju društveno odgovorna preduzeća: Srbijašume i Al Dahra. Sadnice je obezbedio naš sugrađanin B.D. koji je prijatelj našeg udruženja i veliki ljubitelj životne sredine, istakli su organizatori.

Značaj zelenila za našu okolinu

Značaj zelenih površina, drveća i šuma je najvažniji faktor u našem ekosistemu. Šume predstavljaju fabriku kiseonika i prečišćavanja vazduha. Značajne su jer regulišu količinu padavina i utiču na kvalitet vode na Zemlji. Takođe, sprečavaju poplave, klizišta, poboljšavaju hranljivost zemljišta i povećavaju njenu plodnost.

Neplanskim sečenjem šume čovek ugrožava prirodu. Uprkos svemu, šuma je još tu, ali joj je potrebna čovekova zaštita.

Zamislite samo kako će samo Vizelj park izgledati i koliko će nam kiseonika pružiti za nekoliko godina kada sadnice porastu!

Čuvajmo našu prirodi!
Претходни текстZnate li čiji su? Pronađeni ključevi u parkiću u centru 1!
Следећи текстTužne slike parkića u Ovči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

five × three =