Radost Evrope u Borči

“Radost Evrope”

„Radost Evrope” je najstarija i najveća međunarodna manifestacija dečjeg stvaralaštva.

Prvi put održana je davne 1969. s ciljem obeležavanja 5. oktobra -Svetskog dana deteta. Tako je bilo i protekle nedelje. Na ovu manifestaciju pristigla su deca iz mnogih zemalja Evrope. Deca su uzrasta od 7 do 15 godina i došli su da: pevaju, igraju, glume, zabave i druže. Tako je Beograd 46. put za redom bio dečja prestonica Evrope od 1. do 6. oktobra 2015.

Деца су украс света - Буди хуман

Beogradski osnovci u svojim porodicama ugostili su više stotina vršnjaka iz cele Evrope. Tako je bilo i u Borči. Naši mladji Borčanci prijavili su se da upoznaju i ugoste drugare iz neke druge zemlje.

Mladi domaćini iz Borče

Nikolija i KaterinaNikolija, petakinja iz OŠ “Rade Drainac” bila je presrećna kada je od mame i tate dobila potvrdu da može ugostiti drugaricu iz inostranstva.
Išla sam sa bakom i setrom u svečanu salu škole da sačekam novu drugaricu. Tamo je bilo puno grickalica i sokića.. Ali sam bila uzbudjena i željno iščekivala svoju gošću, tako da nisam mnogo jela. Kroz smešak je pričala Nikolija. Ubrzo su stigli, a nastavnik je počeo da proziva parove, jednog domaćina i jednog gosta. Tada sam čula svoje ime i ime moje gošće. Bila je to Katerina Kasjanova iz Ukrajine. Super se zabavljamo, ali vreme tako brzo leti da uskoro mora da ide pa sam zato malo i tužna a ujedno u srećna što je uopšte i došla. Volela bih da nastavimo da se dopisujemo i da se sretnemo bar još jednom.

Katerina iz Ukraine u Borči

Katerina zajedno sa Nikolijom i svim ostalim drugarima bila je na karnevalu u centru grada, gde su svi učesnici prodefilovali u svojim kostimima. Posetili su Beogradski zoološki vrt, išli na predstavu i sportski dan na Adi Ciganliji i bili učesnici na gala koncertu u Sava Centru.
Katerina nam je rekla da joj je lepo, da se super provodi i da je upoznala puno drugara. Sa Nikolijom i njenom porodicom je često predveče šetala po Borči, a bila je i na koncertu Dejana Petrovića i Big benda. Domaćini su me lepo dočekali i primili i svi su vrlo ljubazni i zabavni. Posebno joj je drago što Nikolija ima i seku Ikoniju i batu, bebu Stefana, pa im nikad nije bilo dosadno. Obožavam ovaj put – dodala je Kejt na kraju.

Rečnik prijateljstva

“Rečnikom prijateljstva” koji je sačinio Duško Radović završićemo našu reportažu, a ovom novom prijateljstvu poželećemo da većno traje.

Najlepših reči za decu – majka, otac, mir, hleb, igra, knjiga, ljubav, pesma, prijatelj, ptica, radost, sloboda i Sunce..

Претходни текстBračni par iz Borče na pobedničkom postolju
Следећи текст“Greške” u računima Infostana u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

16 − 11 =