potpisivanje ugovora u Luksemburgu

Potpisan ugovor sa Evropskom investicionom bankom

Juče je u Luksemburgu zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, potpisao ugovor o kreditu sa Evropskom investicionom bankom.

35 miliona evra za kanalizaciju

Kredit je vredan 35 miliona evra i namenjen je za izgradnju kanalizacije na levoj obali Beograda

EIB nam je odobrio kredit od 35 miliona evra. Beograd će obezbediti 13 miliona evra tako da će ukupan projekat izgradnje kanalizacije sa prečistačima kako bi čista voda odlazila u Dunav koštati 48 miliona evra, rekao je Vesić. Kredit je uzet pod izuzetno povoljnim uslovima, sa 1,5 odsto kamate godišnje a biće otplaćivan 30 godina.

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća istakao je da se ovim potezom stekao uslov za ispunjenje obećanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, dato stanovnicima Borče za vreme poplava.

GO Plailula

Predsednik naše opštine, Aleksandar Jovičić, rekao je da je potpisivanje ugovora veliki dan za građane leve obale Dunava i izneo očekivanje da će se sledeće godine krenuti u izgradnju kanalizacije.

30 godina su obećavali kanalizaciju i obmanjivali građane da imaju novac. Evo konačno ova struktura u Beogradu obezbedila je novac za ovaj veliki projekat, istakao je Jovičić.

Претходни текстLoptom za malu Helenu – APEL za pomoć
Следећи текстBorča, Kotež, Krnjača i Ovča sutra bez vode

2 КОМЕНТАРА

  1. I Padinska skela je „Leva obala Beograda“ i deo gradske opštine Palilula, a u njoj puno domoćanstava nema kanalizaciju, a onaj deo koji ima + industrijske vode se direktno izliva u Dunav uzvodno od Beograda.
    O ovom problemu kao da niko ne zna

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

five × 2 =