Potpisan ugovor o kreditu za izgradnju kanalizacije na levoj obali Beograda

1
880
potpisivanje ugovora u Luksemburgu
Preporučujemo
stomatolog-baner

Potpisan ugovor sa Evropskom investicionom bankom

Juče je u Luksemburgu zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, potpisao ugovor o kreditu sa Evropskom investicionom bankom.

35 miliona evra za kanalizaciju

Kredit je vredan 35 miliona evra i namenjen je za izgradnju kanalizacije na levoj obali Beograda

Preporučujemo
stomatolog-reklama

EIB nam je odobrio kredit od 35 miliona evra. Beograd će obezbediti 13 miliona evra tako da će ukupan projekat izgradnje kanalizacije sa prečistačima kako bi čista voda odlazila u Dunav koštati 48 miliona evra, rekao je Vesić. Kredit je uzet pod izuzetno povoljnim uslovima, sa 1,5 odsto kamate godišnje a biće otplaćivan 30 godina.

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća istakao je da se ovim potezom stekao uslov za ispunjenje obećanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, dato stanovnicima Borče za vreme poplava.

GO Plailula

Predsednik naše opštine, Aleksandar Jovičić, rekao je da je potpisivanje ugovora veliki dan za građane leve obale Dunava i izneo očekivanje da će se sledeće godine krenuti u izgradnju kanalizacije.

30 godina su obećavali kanalizaciju i obmanjivali građane da imaju novac. Evo konačno ova struktura u Beogradu obezbedila je novac za ovaj veliki projekat, istakao je Jovičić.

1 komentar

Ostavi komentar

Upiši svoj komentar
Upiši svoje ime

nineteen − 9 =