Besplatni udzbenici

Бесплатни уџбеници за основце

Фондација Алек Kавчић ради на томе да сви основци у Србији добију бесплатне уџбенике. На њиховом сајту besplatnabiblioteka.com. могу се преузети први бесплатни уџбеници за основну школу.

Тренутно се на сајту налазе уџбенички комплети за III и VII разред основне школе у издању Завода за уџбенике. Наредних дана би требало да се објаве и комплети за IV и VIII разред.

У периоду од јануара до априла школе се опредељују које ће уџбенике кристити њихови ђаци зато се надамо да ће и остали уџбеници бити објављивани онако како буду доспевали за бирање за наредну школску годину.

Kњиге су у електронској форми а сви ђаци и родитељи могу их самостално преузети са сајта на свој компјутер или УСБ меморију а могу се и одштампати за личну употребу.

На сајту постоји могућност и наручивање штампања уџбеника.

Очекујемо да ћемо до маја имати развијен систем штампе и дистрибуције за свега два динара по страници. У међувремену, молимо учитеље, наставнике директоре и родитеље да апелују да се у својим школама опредељују за бесплатне уџбенике објављене на сајту Фондације

Алек Kавчић

Алек Kавчић је бивши ђак Математичке гимназије и професор на Kарнеги Мелон универзитету у САД.

Kавчићев патент – читач магнетских меморија, незаконито је користила компанија Марвел. После вишегодишњег суђења добио је спор и одштету од 750 милиона долара. Обећао је да од дела новца жели да обезбеди бесплатне уџбенике за основце у Србији. Професор је управо то обећање и испунио.

Свака част.

Претходни текстНови Дом здравља биће завршен до 10. фебруара
Следећи текстМлађани Борчанац је „Читалац године“

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

16 − 2 =