Besplatni udzbenici

Бесплатни уџбеници за основце

Фондација Алек Kавчић ради на томе да сви основци у Србији добију бесплатне уџбенике. На њиховом сајту besplatnabiblioteka.com. могу се преузети први бесплатни уџбеници за основну школу.

Тренутно се на сајту налазе уџбенички комплети за III и VII разред основне школе у издању Завода за уџбенике. Наредних дана би требало да се објаве и комплети за IV и VIII разред.

stomatolog-reklama

У периоду од јануара до априла школе се опредељују које ће уџбенике кристити њихови ђаци зато се надамо да ће и остали уџбеници бити објављивани онако како буду доспевали за бирање за наредну школску годину.

Kњиге су у електронској форми а сви ђаци и родитељи могу их самостално преузети са сајта на свој компјутер или УСБ меморију а могу се и одштампати за личну употребу.

На сајту постоји могућност и наручивање штампања уџбеника.

Очекујемо да ћемо до маја имати развијен систем штампе и дистрибуције за свега два динара по страници. У међувремену, молимо учитеље, наставнике директоре и родитеље да апелују да се у својим школама опредељују за бесплатне уџбенике објављене на сајту Фондације

Алек Kавчић

Алек Kавчић је бивши ђак Математичке гимназије и професор на Kарнеги Мелон универзитету у САД.

Kавчићев патент – читач магнетских меморија, незаконито је користила компанија Марвел. После вишегодишњег суђења добио је спор и одштету од 750 милиона долара. Обећао је да од дела новца жели да обезбеди бесплатне уџбенике за основце у Србији. Професор је управо то обећање и испунио.

Свака част.

Реклама
escape room reklama
Претходни текстНови Дом здравља биће завршен до 10. фебруара
Следећи текстМлађани Борчанац је „Читалац године“

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

seventeen − fifteen =