Besplatni udzbenici

Besplatni udžbenici za osnovce

Fondacija Alek Kavčić radi na tome da svi osnovci u Srbiji dobiju besplatne udžbenike. Na njihovom sajtu besplatnabiblioteka.com. mogu se preuzeti prvi besplatni udžbenici za osnovnu školu.

Trenutno se na sajtu nalaze udžbenički kompleti za III i VII razred osnovne škole u izdanju Zavoda za udžbenike. Narednih dana bi trebalo da se objave i kompleti za IV i VIII razred.

Preporuka
cene stomatolog borca preporuka

U periodu od januara do aprila škole se opredeljuju koje će udžbenike kristiti njihovi đaci zato se nadamo da će i ostali udžbenici biti objavljivani onako kako budu dospevali za biranje za narednu školsku godinu.

Knjige su u elektronskoj formi a svi đaci i roditelji mogu ih samostalno preuzeti sa sajta na svoj kompjuter ili USB memoriju a mogu se i odštampati za ličnu upotrebu.

Na sajtu postoji mogućnost i naručivanje štampanja udžbenika.

Očekujemo da ćemo do maja imati razvijen sistem štampe i distribucije za svega dva dinara po stranici. U međuvremenu, molimo učitelje, nastavnike direktore i roditelje da apeluju da se u svojim školama opredeljuju za besplatne udžbenike objavljene na sajtu Fondacije

Alek Kavčić

Alek Kavčić je bivši đak Matematičke gimnazije i profesor na Karnegi Melon univerzitetu u SAD.

Kavčićev patent – čitač magnetskih memorija, nezakonito je koristila kompanija Marvel. Posle višegodišnjeg suđenja dobio je spor i odštetu od 750 miliona dolara. Obećao je da od dela novca želi da obezbedi besplatne udžbenike za osnovce u Srbiji. Profesor je upravo to obećanje i ispunio.

Svaka čast.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

twenty + 3 =