Foto/Izvor: Privatna arhiva/Politika.rs

Čitalac godine 2020

Čitalac godine je prestižno priznanje koje dodeljuje Biblioteka grada Beograda. U nedelju je na svečanosti povodom Dana Gradske biblioteke i 90. rođendana ustanove uručeno ovo priznanje Rahmanović Denisu, učeniku V razreda OŠ Jovan Ristić iz Borče.

Najmlađi na svečanosti

Denis je bio najmlađi nagrađeni čitalac godine jer je u toku 2020. pročitao oko 300 knjiga.

Preporuka
cene stomatolog borca preporuka

Mama i tata su mi čitali knjige za decu a kada sam naučio da čitam nastavio sam. Naučio sam slova već sa pet godina i tada sam zavoleo knjigu. U školi sam počeo da čitam lektiru. Branko Ćopić, Branislav Nušić, Uroš Petrović samo su neki od pisaca koje sam veoma rado čitao, rekao je mlađani Borčanac.

Među prvim knjigama bile su o Džeronimu Stiltonu, mišu novinaru koji se upušta u razne avanture i rešava misterije, autora Elizabete Dami.

Pored trista pročitanih naslova samo u prošloj godini, Denis je bio fasciniran serijom knjiga Rika Riordana – Persi Džekson i bogovi Olimpa.

Oduševile su me još „Misija trio” Izabel Кanten, „Pet prijatelja” Inid Blajton, ali i knjige domaćih autora, naročito Nušićeve komedije, a poklonom Biblioteke grada u kom sam dobio dve knjige i dva atlasa obogatio sam kućnu kolekciju, naveo je Denis.

Čitajte kjige

Svestan sam da deca slabije čitaju. Ja to volim jer na taj način saznajem nove stvari koje nisam znao, doživljavam ono što se dešava junacima u knjigama, upuštam se u avanturu kao da sam deo priče. Imam nekoliko drugara koji vole da čitaju i sa njima često diskutujem o pročitanim knjigama, preporučujemo jedni drugima neke naslove. Ostali uglavnom više vole da igraju igriceiskren je bio Denis.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

fourteen − ten =