Фото/Извор: Приватна архива/Politika.rs

Читалац године 2020

Читалац године је престижно признање које додељује Библиотека града Београда. У недељу је на свечаности поводом Дана Градске библиотеке и 90. рођендана установе уручено ово признање Рахмановић Денису, ученику В разреда ОШ Јован Ристић из Борче.

Најмлађи на свечаности

Денис је био најмлађи награђени читалац године јер је у току 2020. прочитао око 300 књига.

Мама и тата су ми читали књиге за децу а када сам научио да читам наставио сам. Научио сам слова већ са пет година и тада сам заволео књигу. У школи сам почео да читам лектиру. Бранко Ћопић, Бранислав Нушић, Урош Петровић само су неки од писаца које сам веома радо читао, рекао је млађани Борчанац.

Међу првим књигама биле су о Џерониму Стилтону, мишу новинару који се упушта у разне авантуре и решава мистерије, аутора Елизабете Дами.

Поред триста прочитаних наслова само у прошлој години, Денис је био фасциниран серијом књига Рика Риордана – Перси Џексон и богови Олимпа.

Одушевиле су ме још „Мисија трио” Изабел Kантен, „Пет пријатеља” Инид Блајтон, али и књиге домаћих аутора, нарочито Нушићеве комедије, а поклоном Библиотеке града у ком сам добио две књиге и два атласа обогатио сам кућну колекцију, навео је Денис.

Читајте књиге

Свестан сам да деца слабије читају. Ја то волим јер на тај начин сазнајем нове ствари које нисам знао, доживљавам оно што се дешава јунацима у књигама, упуштам се у авантуру као да сам део приче. Имам неколико другара који воле да читају и са њима често дискутујем о прочитаним књигама, препоручујемо једни другима неке наслове. Остали углавном више воле да играју игрицеискрен је био Денис.

ИЗВОРЦео чланак можете прочитати на Politika.rs
Претходни текстБесплатне уџбенике за основце обезбедила Фондација „Алек Кавчић“
Следећи текстИзмене на траси линија 85 и 96 до краја фебруара 2021.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

nine + 8 =