Vrtić Ježurko u Borči

„Prolećna vašarijada“ održana u PU „Ježurko“ u Borči

Pre nekoliko dana u vrtiću „Ježurko“ u Borči održana je „Prolećna vašarijada“

Najmlađi Borčani koji pohađaju PU „Ježurko“ za ovu priliku izveli su priredbu za svoje goste. Oni su zajedno sa svojim vaspitačima pripremili i prodajnu izložbu svojih radova.

Dečji radovi na štandovima

Izloženi radovi su nastali kao rezultat različitih oblika vaspitno-obrazovnog rada sa ovim mališanima. Ove dečje rukotvorine bile su rasporođene po štandovima i njihovom kupovinom donirao se novac za uređenje
dvorišta vrtića. Cilj ovoga je da se deci koja pohađaju ovu ustanovu omogući što duži boravka na otvorenom. Planirano je i da deo novca bude uplaćen i u humanitarne svrhe.

Gosti Prolećne vašarijade

Baš je bilo divno. Moja ćerkica pohađa ovaj vrtić i bila je sva važna i uzbuđena. Pokazivala nam je šta je pravila sa drugarima. Za ovu priliku morali su da dođu i baka i deka u posetu, sa osmehom nam je rekla jedna mama. Zadovoljna sam vrtićem generalno ali smatram da ima mesta za napredovanje i poboljšanje i uslova i rada u vrtiću. Mislim da ovakvih akcija i radionica treba da bude još više.

Mala Maja je, neprekidno trčeći sa jednog do drugog kraja dvorišta, uspela da nam kaže da su joj baloni, zamak i drugari najbolji na vašarijadi.

Pored roditelja, prijatelja, braće, sestara i komšija ovoj manifestaciji prisustvovali su i Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Goran Vesić, gradski menadžer, kao i predsednik GO Palilula, Aleksandar Jovičić i član Gradskog veća, Tanja Popović.

Kredit od 50 miliona dolara koji smo dobili od Svetske banke biće upotrebljen ne samo za izgradnju novih, već i za adaptaciju postojećih predškolskih ustanova, istakao je ministar ovom prilikom.

Nadam se da će svaka opština uspeti da kroz taj kredit dobije još jednu ovakvu ustanovu ili bar nadogradnju postojeće, kako bi se smanjio broj dece koja čekaju na mesto u vrtiću, dodao je Vesić.

Претходни текстČuvari snova – izložba slika u Borči
Следећи текст„Prelivački kotlić“ i „Dani polja strnih žita“ na levoj obali Dunava

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

fifteen + 18 =