Pešački prelaz

Izbledeli pešački prelaz kod Šopija rizičan za pešake

Ulica Bratstva i jedinstva oduvek je bila jedna od najprometnijih u Borči. Možda čak i najprometnija. Sa otvaranjem Šopija broj vozila i pešaka se još uvećao. Rizik od nezgoda je samim tim veći, naročito kada se tome pridodaju i loše obeleženi pešački prelazi.

O upravo takvoj jednoj zebri pažnju su nam skrenuli naši sugrađani koji su i sami imali loša iskustva upravo ovde.

Pešački prelazPoštovani hteo sam da vam napišem o problemu pešačkih prelaza u ulici Bratstva i jedinstva u Borči. Tačnije, kod Šopija. Naime oni su toliko izbledeli da su neprepoznatljivi. Prošlog vikenda zamalo me nisu pregazili jer iz pravca Zrenjaninskog puta ne postoji znak za pešački prelaz. Neko ko prvi put dolazi kolima misli da se pretrčava ulica i još trubi i nema nameru da stane. Da li može da se urgira da se ti pešački ponovo obeleže? kaže Ivan Đ.

Oprezno pešaci i vozači

Pešački prelaz kod Šopija u ulici Bratstva i jedinstva je izbledeo i gotovo neuočljiv. Znak o prelazu je postavjen samo sa jedne strane kolovoza. Kada se dolazi iz pravca Zrenjaninskog puta niti se vidi znak za pešački prelaz, niti sama zebra. Zato vam skrećemo pažnju na isti i savetujemo opreznost i pešacima i vozačima.

Izbledele zebre u Borči

Slična situacija je i na pojedinim mestima drugih „većih“ ulica Borče kao što su Ivana Milutinovića, Valjevskog odreda Mihaila Šolohova..

Dopis nadležnima

Kako su nas sugrađani i zamolili nadležnima ćemo poslati dopis u cilju što bržeg rešavanja ovog problema.

Претходни текстČovek dana: Branko sam uredio stajalište kod Šopija
Следећи текстSmeće oko nas – Ko je ovde zakazao?

1 КОМЕНТАР

  1. Da li ce neko reagovati ili cete i dalje sedeti skrstenih ruku sve dokautomobil ne pokupi nekog pesaka???
    Samo malo bele boje i jedan znak spasice neciji zivot!!!!

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

14 + six =