Otpad

Ne prljaj, nemaš izgovor

Udruženje Eko-Pančevački rit nastoji da u svima nama probudi svest o ekologiji i važnosti života u zdravoj sredini.

Nebrojano puta govorili su o zagađenosti sredine u kojoj živimo i apelelovali nadležnima i svima nama da povedemo više računa.

Preporuka
doktor stomatolije borca preporuka

Brojne su njihove akcije čišćenja raznoraznih otpada i deponija iz naše sredine pa čak i onih koji su pred našim pragom i svakodnevno prolazimo pored njih.

Nepoznate materije u Padinskoj skeli

Članovi udruženja redovno obilaze teren na levoj obali. Ovog puta zabeležili su pre nekoliko dana katastrofalan prizor u nekadašnjem magacinu preduzeća Protein u Padinskoj Skeli.

Na ovoj lokaciji pronašli su raznorazne otvorene i neotvorene posude i džakove u kojima se nalaze nepoznate hemijske materije. Sve su to zabeležili svojim fotoaparatom i upozoravaju na ekološku katastrofu koja se može desiti ako hemikalije dođu do kanala..

Evo šta se nalazi u nekadašnjem magacinu propalog preduzeća Protein. Neki sudovi su puni i neotvoreni, neki su otvoreni a skoro puni dok su drugi do pola puni. Džakova ima neotvorenih, jedino što ih je zub vremena načeo pa sve kipi iz njih, istakli su na svojoj fejsbuk stranici.

Apel

Apelujemo nadležnima da stvar što pre preuzmu u svoje ruke i svima nama da malo više povedemo računa o svom dvorištu i sredini u kojoj živimo.

Foto: Eko-Pančevački rit

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

15 − four =