Otpad

Ne prljaj, nemaš izgovor

Udruženje Eko-Pančevački rit nastoji da u svima nama probudi svest o ekologiji i važnosti života u zdravoj sredini.

Nebrojano puta govorili su o zagađenosti sredine u kojoj živimo i apelelovali nadležnima i svima nama da povedemo više računa.

Brojne su njihove akcije čišćenja raznoraznih otpada i deponija iz naše sredine pa čak i onih koji su pred našim pragom i svakodnevno prolazimo pored njih.

Nepoznate materije u Padinskoj skeli

Članovi udruženja redovno obilaze teren na levoj obali. Ovog puta zabeležili su pre nekoliko dana katastrofalan prizor u nekadašnjem magacinu preduzeća Protein u Padinskoj Skeli.

Na ovoj lokaciji pronašli su raznorazne otvorene i neotvorene posude i džakove u kojima se nalaze nepoznate hemijske materije. Sve su to zabeležili svojim fotoaparatom i upozoravaju na ekološku katastrofu koja se može desiti ako hemikalije dođu do kanala..

Evo šta se nalazi u nekadašnjem magacinu propalog preduzeća Protein. Neki sudovi su puni i neotvoreni, neki su otvoreni a skoro puni dok su drugi do pola puni. Džakova ima neotvorenih, jedino što ih je zub vremena načeo pa sve kipi iz njih, istakli su na svojoj fejsbuk stranici.

Apel

Apelujemo nadležnima da stvar što pre preuzmu u svoje ruke i svima nama da malo više povedemo računa o svom dvorištu i sredini u kojoj živimo.

Foto: Eko-Pančevački rit

Претходни текстBesplatan put u Krakov za studente sa Palilule
Следећи текстOPASNO! Zbog radova na petlji Kovilovo vozači voze suprotnom trakom

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

ten + 10 =