Biciklisti vozili za levu obalu Beograda (VIDEO)

0
303
Biciklisti na Zrenjaninskom putu

Biciklisti prodefilovali Borčom i levom obalom

U subotu je održana 77. Kritična masa koja je nosila naziv „Spajamo obale“.

Cilj ove Kritične mase bila je pružanje podrške „levoj obali“ koja je nepravedno zapostavljena prilikom planiranja i izgradnje biciklističke infrastrukture iako poseduje veliki potencijal za razvoj ovog vida saobraćaja.

Na ovaj način utiče se i na podizanje svesti naših sugrađana o biciklu kao prevoznom sredstvu i biciklisti kao ravnopravnom učesniku u saobraćaju.

Možda ćete biti zainteresovani i za: Biciklistička vožnja za levu obalu – 77. Kritična masa

218 biciklistkinja i biciklista na Zrenjanincu

Kolona biciklista krenula je sa Trga Republike i preko Pančevačkog mosta prešla na levu obalu. Ovoj koloni, koja je išla pod policijskom pratnjom, duž Zrenjaninskog puta priključivali su se i biciklisti levoobalskih naselja. Iz Borče, Koteža, Krnjače, Skele.. 218 biciklista, koliko smo uspeli da izbrojimo, nastavilo je, zatim, Severnom tangentom prema Pupinovom mostu pa u Zemun. Naravno, usput su se i Zemunci pridružili ovoj vožnji. Svi zajedno stigli smo do Keja kod hotela Jugoslavija gde smo napravili i grupnu fotku.

Delić atmosfere možete pogledati i u sledećem video prilogu

Apel

Iskoristićemo priliku i da apelujemo na vozače motornih vozila da obrate malo više pažnje na bicikliste. Ne koristite mobilne telefone u toku vožnje. Kada obilazite biciklistu uradite to na bezbedan način i sa dovoljnim odstojanjem. Ne žurite, ne jurite, nekoliko sekundi manje ili više ništa vam neće značiti.

Još videa možete pogledati na našem YouTube kanalu

Ostavi komentar

Upiši svoj komentar
Upiši svoje ime

20 − sixteen =