77 Kritična masa - ruta

77. Beogradska Kritična masa

U subotu, 26. avgusta, od 16.30 do 19.30č. održava se 77. Beogradska Kritična masa koja nosi naziv „Spajamo obale“

Kao što i samo ime kaže skreće se pažnja na (biciklističko) infrastukturno spajanje obala Beograda. Akcenat je ovog puta usmeren na zapostavljenost leve obale koja ima veliki potencijala ali još uvek nema nijednu biciklističku stazu.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Pored toga cilj Kritične mase je i podizanje svesti naših sugrađana o biciklu kao prevoznom sredstvu i biciklisti kao ravnopravnom učesniku u saobraćaju.

Organizator ove biciklističke vožnje je UG Ulice za bicikliste u čijem se saopštenju navodi:

Dragi biciklisti, leva obala Dunava je nepravedno zapostavljena prilikom planiranja i izgradnje biciklističke infrastrukture, a poseduje veliki potencijal za razvoj ovog vida saobraćaja. Dođite da se provozamo ovim delom grada, da se vidi da brinemo za sve 🙂 ! Imajte u vidu da ćemo Zrenjaninskim putem i Severnom tangentom do Pupinovog mosta voziti malo brže (18 km/h), као i da ćemo koristiti krajnju desnu traku na ovoj deonici.

Ruta kretanja

Ove subote u 16.30č. Kritična masa biciklista će krenuti sa Trga Republike i preko Pančevačkog mosta će preći na našu stranu Dunava. Proći će Zrenjanincem, Severnom tangentom, preko Pupinovog mosta i dalje kroz Zemun.

Vožnja će imati obezbeđenu policijsku pratnju i redare iz pomenutog udruženja.

Učestvovaće veliki broj biciklistkinja i biciklista pa pozivamo što više levoobalaca da se pridruži ovoj vožnji. Ne morate voziti od samog Trga Republike već se možete priključiti u bilo kom trenutku, u Krnjači, Kotežu, Borči, bilo gde… Vidimo se!

Претходни текстU Krnjači započeta izgradnja kanalizacije
Следећи текстNeverovatna slika lebdeće borčanske mačke (FOTO)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

19 + 4 =