Lisičji jarak

Balkanski skok prijateljstva 2016.

Na aerodromu „Lisičji jarak“ nadomak Borče okupio se veliki broj padobranaca na „Balkanski skok prijateljstva 2016.“

Ove godine “skok” organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo omladine i sporta i Mininstarstvo odbrane.

Preko 100 zaljublenika ovog adrenalinskog sporta iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Francuske, Belgije, Nemačke, Rusije, Izraela, Grčke, Mađarske i Bugarske okupilo se ponovo u Beogradu na ovoj manifestaciji koja se održava od 1994.

Lisičji jarak

Kako prethodna dva dana tako i od jutros, nebo nad Lisičjim jarkom šareni se od malih sportskih aviona, paraglajdera i padobranaca. Negde oko 12č. na ovaj sportski aerodrom pristigao je Ministar Vulin a očekuje se i Ministar Vanja Udovičić koji bi trebalo da oko 14č. svečano otvori ovu manifestaciju nakon čega su programom predviđeni i let balona, aviona i motornog paraglajdera, prikaz borbi krav maga, nastup trubačkog orkestra, nastup folklornog društva i izvedbe starih pesama iz Srbije.

Ukoliko vreme bude dozvoljavalo skokovi će se nastaviti i za vikend..

Petak, 20.05.2016. Borča Info

Претходни текстBorčanski opanak i koncert prijateljstva
Следећи текстObeležavanje kolovoza u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

5 + 18 =