Borčanski opanak i koncert prijateljstva

0
241
Folklor Borča
reklama

KUD “Borčanski opanak” organizuje “Koncert prijateljstva

“Borčanski opanak” organizuje “Koncert prijateljstva” koji će biti održan 08.05.2016. u Sportskoj hali u Padinskoj Skeli sa početkom od 19h. Cena karte je 350 din.

Učesnici „Koncerta prijateljstva“

Na koncertu će nastupati domaćin KUD “Borčanski opanak” sa prijateljima: KUD “Arsenije Teodorović”-Perlez, KUD “Despot Stefan”-Beograd, KUD “Čigra”-Pančevo, KUD “Šafarik”-Dobanovci.

Na koncertu ćemo imati prilike da vidimo igre iz Banata, Beograda, Srema, Leskovca, Pirota, Crne Trave, Ponišavlja, Bele Palanke, Maleševku, Vlaške igre, kao igre iz Makedonije. Na završnoj igri videćemo i nastup svih 70ak članova “Borčanskog opanka” u jednom kolu.

Kulturno umetničko društvo “Borčanski opanak”

KUD “Borčanski opanak” je osnovan 25.05.2015. a sa radom je počeo 14.09.2015. Za 8 meseci rada imali su 6 nastupa. U julu će Prvi ansambl predstavljati borčanski KUD na medjunarodnom festivalu folklora “Balkan folk fest” u Bugarskoj. Broje oko 70 članova i trenutno imaju 3 grupe: Školu folklora, Srednji ansambl i Prvi ansambl.

Sami finansiraju sve svoje potrebe. Prinudjeni su da probe održavaju u holu škole a sav novac od članarine koristi se za zakup prostorija za probe i kupovinu narodne nošnje koja je jako skupa.

Ovom prilikom APELUJEMO opštini “Palilula”, Mesnim zajednicama a i ljudima dobre volje da u skladu sa mogućnostima pomognu rad borčanskog KUDa.

Sreda, 04.05.2016. Borča Info

Ostavi komentar

Upiši svoj komentar
Upiši svoje ime

4 + twelve =