Folklor Borča

KUD “Borčanski opanak” organizuje “Koncert prijateljstva

“Borčanski opanak” organizuje “Koncert prijateljstva” koji će biti održan 08.05.2016. u Sportskoj hali u Padinskoj Skeli sa početkom od 19h. Cena karte je 350 din.

Učesnici „Koncerta prijateljstva“

Na koncertu će nastupati domaćin KUD “Borčanski opanak” sa prijateljima: KUD “Arsenije Teodorović”-Perlez, KUD “Despot Stefan”-Beograd, KUD “Čigra”-Pančevo, KUD “Šafarik”-Dobanovci.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Na koncertu ćemo imati prilike da vidimo igre iz Banata, Beograda, Srema, Leskovca, Pirota, Crne Trave, Ponišavlja, Bele Palanke, Maleševku, Vlaške igre, kao igre iz Makedonije. Na završnoj igri videćemo i nastup svih 70ak članova “Borčanskog opanka” u jednom kolu.

Kulturno umetničko društvo “Borčanski opanak”

KUD “Borčanski opanak” je osnovan 25.05.2015. a sa radom je počeo 14.09.2015. Za 8 meseci rada imali su 6 nastupa. U julu će Prvi ansambl predstavljati borčanski KUD na medjunarodnom festivalu folklora “Balkan folk fest” u Bugarskoj. Broje oko 70 članova i trenutno imaju 3 grupe: Školu folklora, Srednji ansambl i Prvi ansambl.

Sami finansiraju sve svoje potrebe. Prinudjeni su da probe održavaju u holu škole a sav novac od članarine koristi se za zakup prostorija za probe i kupovinu narodne nošnje koja je jako skupa.

Ovom prilikom APELUJEMO opštini “Palilula”, Mesnim zajednicama a i ljudima dobre volje da u skladu sa mogućnostima pomognu rad borčanskog KUDa.

Sreda, 04.05.2016. Borča Info

Претходни текстPesničko druženje u Borči
Следећи текстSkok prijateljstva 2016

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

six + eighteen =