Vrtić Pačija škola

Prebukiranost vrtića u Borči

Kapaciteti vrtića u Borči i na levoj obali Beograda odavno već ne mogu da zadovolje potrebe naših sugrađana. Samo u poslednje tri godine broj prijavljenih mališana u beogradskim vrtićima gotovo da se duplirao.

Završen konkurs za upis

Konkurs za upis dece u državne vrtiće u beogradskim predškolskim ustanovama za radnu 2017/2018. trajao je od 08.05. do 19.05.2017. Liste sa mališanima koji su uspeli da se upišu istaknute su 12. juna. Nakon toga usledilo je razmatranje žalbi od strane Upisne komisije. Žalbeni rok je završen.

Baš po ovom pitanju razgovarali smo sa našom sugrađankom Jelenom.

Pošto pripadamo teritoriji opštine Palilula prijavu za ćerkicu podnela sam na vreme u upravi vrtića u PU “Boško Buha” sa željom da dobijem mesto u “Kockici”. Nismo dobili mesto. Kolko znam prijavljeno je preko 2000 dece a mesta ima za oko 850. Više od 1000 dece, među kojima i moja Ana, je na “listi čekanja”. Kada smo podnosili zahtev ja nisam bila u radnom odnosu. Znali smo da su nam šanse smanjene da dobijemo vrtić ali…

Pitam se kako neka nezaposlena mama i da nađe posao ako nema ko da joj pomogne u čuvanju deteta? Zar sa detetom u naručju da ide na intervju? Nisu svima bake i deke u mogućnosti da pomognu. Ja sam imala sreće i upravo dobila ponudu za posao. Zato ćemo vreovatno tražiti “odbijenicu” i upisati je u novi privatni vrtić “Pačija škola” u Borči. Vrtić je akreditovan, na mirnom je mestu, ambijent je prijatan a i ušli su u program refundacije novca što nam je vrlo značajno.

“Pačija škola” nov vrtić u Borči

Po Jeleninoj sugestiji obišli smo vrtić “Pačija škola”. Vrtić se nalazi u ulici Mirgorodska broj 14. Udaljen je oko 1,5km od Zrenjaninskog puta i oko 2,5km od Severne tangente.

Vrtić Pačija škola Ulazimo u veliko dvorište. Parking solidne veličine u predprostoru, ogradom odvojen od dvorišta za igranje. Dečje igračke, rekviziti, tobogani, lepo podšišana trava i drveće koje pravi dobru hladovinu odmah su nam zapali za oko.

Dočekuje nas ljubazno osoblje i pružaju nam higijenske navlake za obuću. Prolazimo pored radnih soba, okićenih dečjim radovima na putu do direktorkine kancelarije.

Direktorka Ljiljana Markovski ispričala nam je nešto o samom vrtiću i dala odgovor na pitanje o refundaciji novca:

Predškolska ustanova – Vrtić “Pačija škola” osnovan je u februaru 2017. i verifikovan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Ono što bi izdvojila kao našu glavnu snagu jeste praćenje savremenih tokova i potreba roditelja, fleksibilan pristup organizaciji rada, kvalitet, entuzijazam, kreativnost i stručnost.

Vrtić Pačija školaVrtić Pačija školaVaspitno obrazovni program se prilagođava uzrasnim mogućnostima dece od jaslenog uzrasta do pripreme za polazak u školu. Takođe, u zavisnosti od interesovanja i potrebe dece pružamo i mogućnost realizacije dodatnih sadržaja kao što su: engleski jezik, školice sporta, plesa, folklora, izleti..

Možemo se pohvaliti timom stručnjaka iz različitih oblasti koji prate celokupan razvoj naše dece. Tu su: vaspitači, pedagog, logoped, pedijatar i nutricionista-dijetetičar.

U naš vrtić o trošku grada

Akreditovana smo ustanova i u programu smo refundacije novca a to je ono što bi roditelje moglo najviše zanimati. Upisom u naš vrtić roditelji mogu ostvariti pravo na refundaciju novca od grada Beograda.

Za ostvarivanje ovoga potrebno je da se podnese Zahtev za ostvarivanje prava na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, “odbijenicu” iz državnog vrtića i fotokopiju ugovora sa našom ustanovom.

Ekonomska cena vrtića za jedan mesec iznosi oko 27900 din. po detetu. Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu iznosi 20 posto, odnosno oko 5600 dinara mesečno. To bi značilo da, u ovom trenutku, za decu koja idu u naš vrtić grad Beograd refundira oko 22000 dinara.

U „Pačijoj školi“ vlada porodična atmosfera

Vrtić Pačija školaSigurnost dece je prva briga roditelja a naš primarni i najosnovniji zadatak. Vizija naše ustanove je vrtić u kome se dete oseća sigurno, srećno i zaštićeno. Mesto gde se poštuju dečje različitosti i podstiče razvoj individualnih sposobnosti i potencijala.

S obzirom da smo relativno nova ustanova ovog tipa na levoj obali Beograda naši kapaciteti još uvek nisu skroz popunjeni. Interesovanje je sve veće i zato pozivamo sve zainteresovane da nas što pre posete i uvere se u kvalitet našeg vaspitno obrazovnog rada.

Čekamo Vas, uz osmeh je završila Ljiljana.
Vrtić “Pačija škola”, Mirgorodska 14, Borča.
tel. 011/3321 425 i 064/82 11 217
www.pacijaskola.com

Претходни текстZavršen „Trofej Vidovdana 2017“
Следећи текстVodič kroz ljubavnu istoriju Beograda

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

2 + six =