Monodrama

Monodrama „Arčibald Rajs – Čujte Srbi“

Monodrama Arčibald Rajs – Čujte Srbi u izvođenju glumca Ljubivoja Tadića održaće se večeras u Borči.

Ova monodrama je prvi događaj Ekološkog kulturnog centra Eko dvorištance iz Borče. Na ovaj način oni žele da obeleže stogodišnjicu završetka Prvog svetskog rata.

Препорука
stomatolog preporuka zakazivanje

Monodrama "Arčibald Rajs - Čujte Srbi"Monodrama Arčibald Rajs – Čujte Srbi biće izvedena večeras, 14.decembra 2018. u 20 časova. Mesto održavanja je kafić Libero na Zrenjaninskom putu 152 u Borči. Cena ulaza je 300 dinara.

Poklon karte

Borča info poklanja 2×1 kartu za dva najbrža čitaoca koji nam se jave i na sajtu ostave komentar ili predlog za buduća slična kulturna dešavanja u Borči.

Arčibald Rajs

Rudolf Arčibald Rajs (1875–1929) bio je doktor hemije i profesor kriminalistike. Došao je u Srbiju 1914. na poziv srpske vlade a sa ciljem istraživanja zločina austrougarske, nemačke i bugarske vojske nad civilima Srbije. Zgrožen otkrivenim zločinima i herojstvu srpskog vojnika postao je dobrovoljac srpske vojske sa kojom je prepešačio Albaniju i učestvovao u proboju Solunskog fronta.

Čujte Srbi

Vrline i mane srpskog naroda Rajs je opisao 1928. godine u svojoj knjizi Čujte Srbi, čuvajte se sebe

„.. Bio sam sa vama kada ste bili u nevolji. Delio sam sa vama patnje i žrtvovao sjajnu karijeru. Ali nije mi žao. Zavoleo sam vas jer sam imao priliku da upoznam vaše ljude u presudnim trenucima. Kada se jedino i može upoznati karakter jedne nacije. Nažalost, video sam i sve vaše mane, nedostatke i slabosti. Video sam sve ono što može biti pogubno za vaš narod u budućnosti..“

Нова соба је отворена
escape room popust
Претходни текстNoć knjige – zima 2018.
Следећи текстNovogodišnji voz i druženje sa Deda Mrazom

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

three + 15 =