Monodrama

Monodrama „Arčibald Rajs – Čujte Srbi“

Monodrama Arčibald Rajs – Čujte Srbi u izvođenju glumca Ljubivoja Tadića održaće se večeras u Borči.

Ova monodrama je prvi događaj Ekološkog kulturnog centra Eko dvorištance iz Borče. Na ovaj način oni žele da obeleže stogodišnjicu završetka Prvog svetskog rata.

Monodrama "Arčibald Rajs - Čujte Srbi"Monodrama Arčibald Rajs – Čujte Srbi biće izvedena večeras, 14.decembra 2018. u 20 časova. Mesto održavanja je kafić Libero na Zrenjaninskom putu 152 u Borči. Cena ulaza je 300 dinara.

Poklon karte

Borča info poklanja 2×1 kartu za dva najbrža čitaoca koji nam se jave i na sajtu ostave komentar ili predlog za buduća slična kulturna dešavanja u Borči.

Arčibald Rajs

Rudolf Arčibald Rajs (1875–1929) bio je doktor hemije i profesor kriminalistike. Došao je u Srbiju 1914. na poziv srpske vlade a sa ciljem istraživanja zločina austrougarske, nemačke i bugarske vojske nad civilima Srbije. Zgrožen otkrivenim zločinima i herojstvu srpskog vojnika postao je dobrovoljac srpske vojske sa kojom je prepešačio Albaniju i učestvovao u proboju Solunskog fronta.

Čujte Srbi

Vrline i mane srpskog naroda Rajs je opisao 1928. godine u svojoj knjizi Čujte Srbi, čuvajte se sebe

„.. Bio sam sa vama kada ste bili u nevolji. Delio sam sa vama patnje i žrtvovao sjajnu karijeru. Ali nije mi žao. Zavoleo sam vas jer sam imao priliku da upoznam vaše ljude u presudnim trenucima. Kada se jedino i može upoznati karakter jedne nacije. Nažalost, video sam i sve vaše mane, nedostatke i slabosti. Video sam sve ono što može biti pogubno za vaš narod u budućnosti..“

Претходни текстNoć knjige – zima 2018.
Следећи текстNovogodišnji voz i druženje sa Deda Mrazom

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

9 − three =