Severna tangenta

Severna tangenta kompletirana

Danas je pušten u saobraćaj i poslednji deo severne tangent, od Ovče do Pančevačkog puta, čime je završena izgradnja treće faze pomenutog projekta.

Faze izgradnje

Prva faza podrazumevala je izgradnju Pupinovog mosta i pristupne saobraćajnice od Zrenjaninskog puta do samog mosta. Druga faza podrazumevala je deo od Zrenjaninske petlje do Ovče. Treća faza izgradnje severne tangente, od Ovče do Pančevačkog puta, je upravo završena i puštena u saobraćaj. Na ovom delu puta, dužine oko 4km, uradjeni su i mostovi preko pruge i kanala Sebeš, završeno je osvetljenje, signalizacija, postavljanje zaštitnog zelenog pojasa na pojedinim tačkama, kao i raskrsnica na Pančevačkom putu čime je magistrala u potpunosti postala funkcionalna, u šta smo se i sami danas uverili.

Severna tangenta

Severna tangenta je dugačka 21,2 kilometara, uključujući i Pupinov most nad Dunavom od 1.482 metra. Vrednost kompletnog projekta, sa svim pristupnim saobraćajnicama iznosi oko 260 miliona evra, a izgradnja je počela 2011. Saobraćajnica ima ukupno šest saobraćajnih traka, po tri trake u oba smera.

Izgradnja severne tangent je jedan od važnijih projekata čime je spojen Novi novosadski sa Pančevačkim putem, preko Borče i Ovče što omogućuje izmeštanje teretnog i tranzitnog saobraćaja iz centra grada, rasterećenje Pančevačkog mosta i stvaranje uslova za razvoj grada na levoj obali Dunava. U perspektivi planirano je da se Severna tangenta nastavi do budućeg mosta kod Ade Huje, i dalje preko Dunava nadoveže na Spoljnu magistralnu tangentu i Kružni put čime bi “prsten” oko Beograda bio završen.

Nedelja, 27.12.2015. Borča Info

Претходни текстBožićni humanitarni turnir u stonom tenisu u Borči
Следећи текстČeoni sudar kod Đurđenovca

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

19 + thirteen =