OŠ Stevan Sremac Borča

Posle Završnog ispita osmaci pili alkohol u školskom dvorištu

O jednoj neprimerenoj situaciji, po završetku Završnog ispita, u školskom dvorištu u Borči obavestila nas je jedna zabrinuta majka i naša sugrađanka.

Danas oko 11č. bila sam ispred škole i ostala u šoku zbog zatečene situacije. Deca koja su polaga ispit skupila su se u dvorištu škole i pila alkoholna pića. Pojedini su bili u vidno alkoholisanom stanju. Ružno i neprimereno ponašanje. Piju i prave probleme osoblju škole. Ni domar, ni tetkice nisu ništa mogli da urade. Mislim da je u jednom trenutku i policija dolazila. Ostala sam zatečene, zgrožena i zabrinuta. O ovome ne sme da se ćuti i treba da se piše pa vas molim da ovo objavite. Pa oni su osmi razred a već konzumiraju alkohol i prave probleme. Gde su tu roditelj?

Među zavisnicima od alkohola sve je više mladih.

Zabrinjavajuće je to što se starosna granica alkoholičara sve više smanjuje. Prvo piće najčešće se proba između 12. i 15. godine a sve je veći broj tinejdžera koji alkohol konzumira povremeno ili stalno.

Glavna karakteristika alkoholičara kao zavisnika je gubitak kontrole popijenog alkohola. Počinje da se pije iz radoznalosti i nekakvog dokazivanja a nastavlja se zbog dejstva alkohola koji „pomaže da se zaborave brige“

Umereno uzimanje alkohola podrazumeva dva pića dnevno za muškarce i jedno za žene.

Porodica najvažnija

Roditelji provodite više vremena sa svojom decom. Družite se, igrajte se, pričajte, salušajte ih, obratite pažnju na njihovo ponašanje, edukujte ih, ne ustručavajte se da porazgovarate i sa stručnjakom ako je to potrebno..

Zdravi porodični odnosi su kluč uspeha u svemu pa i u ovom problemu.

Претходни текстDa li ste ga videli? Nestao čovek iz Borče!!!
Следећи текстOtvoren „Trofej Vidovdana 2017.“

1 КОМЕНТАР

  1. Bas me zanima ko je ta „brizna“ majka i da li je ona popila pivo na kraju 8. razreda.
    Evo npr,moji drugari/ce smo kasnili na treci cas jer nismo uspeli da popijemo drugo pivo za vreme velikog odmora(isli smo u Veljko Vlahovic) i evo sad ti isti drugari/ce smo normalni ljudi koji imaju decu i zene i vecina nas su vlasnici firmi a ovi drugi su na dobrim pozicijama u dobrim firmama (nisu nam roditelji budzovani) i sad ja pitam ovu gospodju…PA STA AKO PIJU PIVO U TIM GODINAMA?
    Ne krivi pivo ako si los roditelj

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

4 − 2 =