Pasuljijada na levoj obali

Borča i Dunav

Juče je na, našoj, levoj obali, uz druženje i uživanje u čarima naše Oaze, održana „Dunavska pasuljijada“ u organizaciji Nautičkog kluba „Bolje vas našli.“ U jutarnjim časovima okupile su se ekipe. Pored Borčana tu su bile i naše komšije iz Zemuna i sa Novog Beograda. Sa pripremama je završeno do 11č. kada su puni kazani postavljeni na vać pripremljene vatre.

Pasulj se krčkao do 14č. nakon čega je oformljena komisija za ocenjivanje. Ocenjivao se miris, gustina i, naravno, ukus pasulja poenima od 5 do 10. Svaka ekipa imala je svog predstavnika medju sudijama.

Degustiranje

U medjuvremenu, degustatori su počeli da pristižu. Od onih najmladjih, koji se još voze u kolicima, pa do onih najstarijih. Graje i smeha je bilo sve više. Ćaskalo se, pevušilo, igrala se lopta, bacali se kamenčići u vodu. Disao se svež vazduh.

Nagrade

Nakon što su sve sudije dale svoje ocene, pristupilo se sabiranju poena i proglašenju pobednika. Za osvojena prva tri mesta dobijale su se simbolične nagrade. Treće mesto, 36 bodova i osvojen drveni kuhinjski set, varjača i daska. Za drugo mesto, sa 39 osvojenih bodova, pripao je pekač na gas. Prvo mesto, sa 41 bodom , osvojen nov kazan, za nove pobede.

Pasulja , naravno, nije manjkalo, svi su se poslužili a bilo je i repeta. Mi smo probali pasulj koji je osvojio četvrto mesto a koji je bio fenomenalan. Sad se pitamo kakav li je onda bio pobednički pasulj kad se mi od ovog odvojili nismo

Претходни текстSebešanci poplavljeni
Следећи текстOdržan prvi borčanski ciklo krug

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

one × one =