Borčanski biciklisti

Borčanski ciklo krug

U nedelju 23. avgusta održano je prvo biciklističko druženje pod nazivom „Borčanski ciklo krug.“

Druženje i bicikliranje

Ideja je bila da se družimo i bicikliramo , a odzivom i podrškom koju smo dobili, smo prezadovoljni.

Kako se dogovoreni čas polaska bližio, leptirići u stomaku su bili sve jači. Kao nekad pred ispit. Pitali smo se: „Hoćemo li se voziti sami ili će se neko ipak pojaviti? , Hoće li nas biti bar desetak? A onda… pojavljuju se prvi biciklisti, pa još jedan, pa još dvoje, troje. Mala grupa se ubrzo formirala. Nas 26. A medju nama najmladji: Sale, četvorogodišnjak, koji se vozio sa svojim tatom, i osmogodišnji Filip. Podelili smo nekoliko majci i prsluka i palo je prvo slikanje.

Borčanski biciklisti

Tačno u 17č. kolona borčanskih biciklista se formirala i krenula na svoju prvu turu, dugačku 33km, po levoj obali Beograda. Kretali smo se centralnim ulicama Borče. Već posle prvog kilometra pridružio nam se kolega Ivan koji je dojezdio sa Novog Beograda da nam pruži podršku. Ubrzo zatim, još jedan gospodin, koji je krenuo do prodavnice biciklom, batalio je kupovinu mleka i bez trunke dvoumljenja krenuo je sa nama. Tako smo svi zajedno stigli do Zrenjaninca i dalje nastavili putem za Ovču.

Na kraju ovčanskog puta napravli smo prvu pauzu i sačekali malo sporijeg, ali upornog, Zemu. Odatle je usledilo 3,5km zemljanog puta do Jabučkog rita.

Usledio je asfalt i predivna vožnja na totalno praznom putu, dalje prema Kovilovu, uz pogled kroz beskrajne Vojvodjanske ravnice. Na žalost, na ovom delu puta, Zemi se desio gumni defekt kome nije bilo popravka, tako da je poslednju trećinu puta prešao autobusom. Uz veliki osmeh i mahanje, napomenuo nam je da ga obavezno zovemo na sledeću turu.Usput smo pravili pauze za slikanje i okrepljenje.

Dalje, od Kovilova uputili smo se ka Borčanskoj petlji na trasi, Severna tangenta, koji povezuje most Zemun-Borča sa zrenjanisnkim putem. To nam je ujedno bio i jedini uspon na ovoj ruti. Tu je usledio odmor i slikanje.

Osveženje na kraju ture

Usledio je spust od 25m, i dalje ka Borči starim makadamom do povratka u civilizaciju. Sabrali smo utiske uz osveženje i slatkiše kojim nas je Mara iznenadila. Hvala Maro

Zokijevo oko zabeležilo je lepe trenutke sa prvog borčanskog druženja biciklista. Uživajte.

Vidimo se uskoro na novoj turi a do tada bacite pogled na delić atmosfere.

Utorak, 25.08.2015. Borča Info

Претходни текстPasuljijada na levoj obali Dunava
Следећи текстBiciklom:Borča-Divčibare-Borča

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

2 × five =