Biciklisti Borča

Bicikl kao način života

Aleks, naš komšija, od samog početka podržao je našu ideju o “Borčanskom ciklo krugu”, no, zbog dogovora koji je od ranije imao, nije mogao da nam se pridruži, a evo i zašto:

Biciklom 250km u jednom danu

Sa svojim kolgama, biciklistima, nešto ranije dogovorio je odlazak na Divčibare. Ne autom, ne autobusom, već biciklicama. Polazak je bio zakazan za nedelju, 23.08.2015 u 7:30h sa Ade. Ekipa se skupila i tačno na vreme usledio je polazak.

Деца су украс света - Буди хуман

Kvalitetni ljudi prvenstveno, odlični vozači i uz timsku vožnju stižu do Obrenovca, gde se nalaze sa Zoranom koji dolazi iz Platićeva kod Šapca. Tempo jak, i vrlo brzo stižu do Mionice… Tu je usledila pauza i sačekivanje kolega, nakon čega je usledio pokret prema vrhu Divcibara i 27 km uspona koji svako savladava u skladu sa svojim mogućnostima.

Izvor koji je pri vrhu je jedna oda stvari koja ostavlja utisak – temperatura vode na granici leda..savršen ukus i miris. Ko je krenuo ka vrhu taj je i zavrsio, što je i najbitnije. Na Divčibarama je usledio odmor, naravno ćevapi.. čorbica.. i onda, pokret nazad.

Kao jedna od nagrada sledi spust prema Mionici iste dužine i povratak za Beograd, Borču i Šabac, timski i ujednačenom brzinom. Kilometraža u oba pravca, u zavisnosti ko je odakle krenuo, je od 200-250km. Od svega najbitnije..ni jedan defekt…ni jedan pad..otišli pravi, došli zdravi.

“Odlično iskustvo”, kaže Aleks. “I opet ću.”

“Živeli biciklisti !”

Претходни текстOdržan prvi borčanski ciklo krug
Следећи текстZove škola

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

twenty − 18 =