Ležeći policajac

Najviše ležećih policajaca u Borči

Najviše ležećih policajaca nalazi se u zonama pešačkih prelaza: u neposrednoj blizini osnovnih škola i vrtića, i njihov broj u Beogradu stalno raste.

Rekordan broj prepreka za usporavanje vozila nalazi na Zvezdari, u ulici Milana Rakića, ali ni Borča ne zaostaje mnogo jer se u poslednje vreme na borčanskim ulicama znatno povećao broj ovih prinudnih usporivača vozila.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Šta kaže zakon

Zakonom je propisana obaveza upravljača puta da u zoni škole primeni posebne mere, uključujući i fizičke prepreke. Pa su tako četiri nova „ležeća“ postavljena u blizini OŠ „Stevan Sremac“ i vrtića „Cvrčak“. Na asfaltu ulice Valjevskog odreda u razmaku od nepunih 500m sada postoje 6 ležećih policajaca

Ko može podneti zahtev za postavljanje ležećih policajaca

JKP “Beograd put” stara se o ovoj vrsti saobraćajne signalizacije. Svakodnevno se postavljaju novi i brine se o odžavanju starih ležećih policajaca, a sve u cilju zaštite pešaka na mestima intenzivnog ukrštanja pešačkih i tokova motornih vozila.

Inicijativu za postavljanje ležećih policajaca mogu da podnesu građani, institucije i ustanove. Zahtev se podnosi Sekretarijatu za saobraćaj, ulica 27. marta 43–45. uz kratak opis i plaćenu taksu. Detaljnije informacije možete dobiti na tel.011/330-95-99

Četvrtak, 22.10.2015. Borča Info

Претходни текст“Greške” u računima Infostana u Borči
Следећи текстLevoobalska biciklistička tura

1 КОМЕНТАР

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

3 + 20 =