Natalija Markuc

Učenica iz Borče pobedila na konkursu “Zgrade Beograda mojim očima”

Natalija Markuc učenica OŠ “Jovan Ristić” iz Borče pobedila je na konkursu “Zgrade Beograda mojim očima”. Njena fotografija je osvojila prvo mesto i krasiće stranicu kalendara za januar mesec 2016. JP-a “Gradsko stambeno”

Već sedmu godinu za redom JP “Gradsko stambeno” organizuje ovaj konkurs koji ima za cilj da učenici petog i šestog ražreda beogradskih osnovnih škola fotografijom predstave Beograd, onako kako ga oni vide. Na svečanosti u Starom dvoru 16. decembra je nagrađeno 12 pobednika foto konkursa “Zgrade Beograda mojim očima”, a naša Borčanka Nata sa svojom fotografijom osvojila je najsjajnije odličje.

Pobednička fotografijaZa konkurs sam saznala preko sajta JP “Gradsko stambeno”. Došla sam na ideju da slikam Borču – Centar 3 sa moje terase. Slika se sastoji iz dva dela: Lamela B preko dvorišta OŠ “Jovan Ristić” danju i noću. Dopalo mi se kako je ispalo i poslala sam na konkurs. Iznenadila sam se kada je fotografija ušla u uži izbor, a beskrajno sam se obradovala kada sam videla da imam najviše glasova i da sam pobedila. Zahvalna sam svim ljudima koji su glasali za mene, a vredne nagrade koje sam osvojila podeliću sa svojim drugarima iz škole koji su u velikom broju glasali za mene – Rekla je Nata za portal Borča Info.

Finalisti su na poklon dobili: laptop, fotoaparat, knjige “Beogradske priče” Ive Andrića, tromesečnu školu fotografije,interaktivne mape Beograda i društvene igre.. Radovi 12 nagrađenih učesnika biće objavljeni na kalendaru tog preduzeća za 2016. godinu.

Uvek verujte u sebe

Nemojte nikad prestati da radite na sebi i uvek verujte u sebe. Čak i kada vas stariji ne razumeju, ne dajte da vas to poljulja, već verujte u svoje ideje. Znanje i samopouzdanje vam niko ne može oduzeti i ako budete učili i marljivo radili, bićete potrebni ovom društvu, gradu, pa i celom svetu. Morate raditi na razvijanju svoje kreativnosti i neka vam ovakvi podsticaji daju još više snage da u svemu izlazite kao pobednici – poručio je na ovoj svečanosti član gradskog veća, Dragomir Petronijević, okupljenim mališanima i mladim autorima.

Претходни текстIgrajmo za Aleksandra
Следећи текстBožićni humanitarni turnir u stonom tenisu u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

2 + four =