renoviranje škole

Započeto renoviranje škole „Olga Petrov“ u naselju Vrbovski

Konačno je pokrenuta ideja renoviranja stare i oronule osnovne škole „Olga Petrov“ u naselju Vrbovski.

Kad se meštani slože, sve se može

Kad imaš volju ne čekaš alat, ne kukaš da ti nedostaje hilti ili macola, uzmeš stvar u svoje ruke i kreneš. Momci iz naselja Vrbovsko rešili su da ne čekaju i započeli renoviranje… Bravo.. Ovo su reči Aleksandre M. napisane na fejsbuk grupi „Vrbovski“ a upućene su omladincima ovog naselja Danijelu, Saši i Peđi koji su samoinicijativno započeli ove radove.

Po ovom pitanju, za malu medijsku pomoć, obratila nam se i predstavnica naselja Vrbovski, Dušica Anđelović. Dušica je i jedan od osnivača Udruženja žena Srbije i Rusije – Matrona uz pomoć koga su i pokrenuli ovu ideju.

OŠ „Olga Petrov“ – Vrbovski

ruinirano kupatilo u školiŠkolu „Olga Petrov“ u naselju Vrbovski trenutno pohađa 28 đaka od prvog do četvrtog razreda i 11 dece predškolskog uzrasta. Škola je u jako lošem stanju. Peći koje škola koristi su stare preko 50 godina. Prozori i stolarija uopšte su skroz dotrajali. Zidovi i kupatila su u još goroj situaciji.

Odavno već postoji ideja o njenom renoviranju i evo konačno smo sad uspeli da uz pomoć Udruženje Matrona započnemo radove, govori nam Dušica.

Svi u naselju smo se ujedinili po ovom pitanju. U akciju su se uključili i roditelji i meštani i omladina i naravno direktorka škole. Za sada nas je podržala naša opština Palilula doniravši i zamenvši tri prozora na učionici. Firma Gogić je donirala proizvode iz svog asortimana za opremanje škole. Nezavisni sindikat JKP Beogradskog vodovoda i kanalizacije godinama podržava rad udruženja pa se nadamo da će i za ovu priliku odvojiti odredjena sredstva.

Naši omladinci su dobrovoljno započeli sređivanje. U toku je sušenje unutrašnjih radova a zatim ide malterisanje i gletovanje da bi se zidovi spremili za krečenje. Potrebna nam je pomoć da ove radove privedemo kraju. Dobrodošle su donacije u obliku građevinskog materijala, majstora, pomagača.. Ako imate džak cementa ili 3 kvadrata stiropora ili 2 slavine, 10 sijalica, kantu disperzije, nemojte misliti da je to malo, donirajte nam nama će značiti..

Projekat „Zaboravljeni školarci na teritoriji beogradskih opština“

Školi je potrebno saniranje vodovodnih cevi, popravka trulih vrata na toaletima, krečenje, renoviranje rasvete, podova, čajne kuhinje i uređenje školskog dvorišta.

Pozivamo firme, kompanije, udruženja, prodavnice, radnje i sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu da se ova akcija završi do kraja i na vreme.

Želimo da ovi mališani novu školsku godinu dočekaju u boljim i lepšim uslovima.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem broja telefona Udruženja Matrona: 065/26 10 234. Tekući račun Udruženja: 285-2085090000005-98

Molba za renoviranje škole

Četvrtak, 06.07.2017. Borča Info
Foto: Aleksandra M. / Dušica A.

Претходни текстDečji parkić „Zvrk“ i teretana otvoreni kod BSK-a
Следећи текстSrećni ljudi čitaju i piju kafu

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

2 × two =