Zaprašivanje komaraca iz aviona

Gradska čistoća u saradnji sa JAT privrednom avijacijom vršiće prskanje komaraca iz vazduha na površini od 36 hiljada hektara na teritoriji Beograda.

Od utorak (28.7.2020.) do četvrtka (30.7.2020.) od 18.00 do 20.30 časova, sa aerodroma „Lisičji Jarak” poletaće svaki dan po šest aviona koji će sredstvima za suzbijanje komaraca obuhvatiti površinu od 12 hiljada hektara.

Nadletaće se najkritičniji delovi Beograda, priobalja reka i velikih zelenih površina.

Protiv virusa Zapadnog Nila

Svaki avion sa tankom od oko hiljadu litara biocidnog rastvora tokom jednog leta pokriće površinu od dve hiljade hektara. Upotreba aviona će nam omogućiti da za kraći vremenski period tretmanom obuhvatimo izuzetno velike površine i očekujemo da efekat bude znatno smanjenje broja komaraca. Na ove mere, između ostalog, odlučili smo se ne samo da bismo smanjili broj ovih insekata, već i da bismo predupredili pojavu komaraca zaraženih virusom groznice Zapadnog Nila, istakao direktor „Gradske čistoće”, Marko Popadić.

On je dodao da je u narednim danima, usled mera koje se preduzimaju u borbi sa komarcima, najvažnije zaštititi pčele.

Apelujemo na sve pčelare iz Beograda i okoline da svoje pčele u utorak, sredu i četvrtak od 18 do 20.30 časova nikako ne puštaju na ispašu, već da ih zatvore u košnice. Pčele spadaju u grupu osetljivih insekata, a nama nikako nije cilj, niti na korist da smanjimo njihovu populaciju.

Zaprašivanje komaraca na levoj obali

Prvog dana, u utorak, zaprašivaće se površine duž leve obale Dunava i to Borča, Krnjača, Kotež, Ovča, Glogonjski rit, Jabučki rit, Besni Fok, Mali zbeg, Crvenka, Padinska skela, Dunavac i Vrbovski.

Prijava povećanog broja komaraca

Svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima se primeti povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800 000807 ili putem elektronske pošte na imejl adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

Претходни текстKod komaraca na Malom Zbegu registrovan virus Zapadnog Nila
Следећи текстOpet razbijana stakla parkiranih automobila u istoj ulici u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

16 − 4 =