Iznenađenje na adresama privrednih subjekata

U petak je na nekoliko adresa preduzetnika i privatnih firmi u Borči stigao dopis kojim se ti subjekti pozivaju na upis u „Privredni-Registar.rs

Na dopisu se navodi da naknada za upis do 12. oktobra 2020. iznosi 4500 din. a da će upis nakon tog datuma iznositi 15 hiljada dinara.

Niste obavezni da platite Privredni-Registar.rs

Odmah želimo da vam napomenemo da niste u obavezi da ovo plaćate i da se upisujete na ovaj portal jer on nema nikakve veze sa Agencijom za privredne registre Republike Srbije (APR)

Ako ste dobili ovakvu ponudu znajte da vam je poslala firma „Digitalna platforma d.o.o. Beograd – Novi Beograd“ koje je osnovana 14.02.2020. a registrovana je za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

Načinom na koji je ponuda pisana i igrom reči može dovesti u zabludu da dopise upućuje APR i da postoji obaveza plaćanja po uplatnici koja je priložena uz taj dopis.

Dopis poslat od Privredni-Registar.rs

Mnogi pomisle da je bolje platiti odmah 4500 nego naknadno 15000 dinara ne udubljujući se u detalje prispelog dopisa koji se poziva na Opšte uslove sa pomenute internet stranice.

APR upozorava privredne subjekte

Agencija za privredne registre RS, na svom zvaničnom sajtu www.apr.gov.rs , upozorila je svoje korisnike da obrate pažnju na ove dopise jer on ne predstavlja zvanični registar APR-a.

S obzirom na dovođenje u zabludu privrednih subjekata da dopise upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR, upozoravamo sve naše korisnike da ova ponuda ne potiče iz APR-a, saopštio je APR.

Podsećamo i na PrivredniRegistar.rs

Prošle godine, takođe su slani dopisi slične sadržine od Agencije Registar usluga DOO a bile su vezane za sajt PrivredniRegistar.rs, sličnog naziva kao i gore navedeni sajt s tim što ovaj nema crticu (-) u nazivu. Oni su tada slali dopis sa uplatnicom iznosa od 2000 dinara za „blagovremenu“ uplatu ili 6000 dinara za naknadni upis.

Agencija Registar usluga DOO bila je osnovana 22.5.2019 za Delatnost reklamnih agencija i sada je u likvidaciji.

Dopis poslat od PrivredniRegistar.rs 2019

Dobrovoljno

Još jednom upozoravamo da Privredni-Registar.rs i PrivredniRegistar.rs nisu zvanične internet adrese APRa već da su u privatnom vlasništvu i da je plaćanje njihovih usluga na dobrovoljnoj bazi.

Претходни текстNa prodaju objekat kolektivne garaže u Borči
Следећи текстHumanitarni Bazar za malu Minju u centru IV

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

19 + fourteen =