Noć muzeja

Noć muzeja

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta. Među tim gradovima od 2005. godine nalazi se i Beograd. Prva Noć muzeja, održana u 5 beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca. Za četrnaest godina broj ulazaka u muzeje na ovoj manifestaciji je porastao na pola miliona.

15. Noć muzeja

Petnaesta Noć muzeja biće održana 19. maja od 17 časova sve do sat iza ponoći. Ova manifestacija održava na više od šezdeset lokacija širom Beograda i donosi jednu sasvim novu turu. Uz sada već omiljenu Dečju turu, Neispričane priče ili Beograd sa stilom, ove godine posetioce očekuje i tura Umetnik je prisutan.

Na više lokacija u gradu posetioce Noći muzeja dočekivaće umetnici, vodeći ih kroz svoje izložbe, družeći se sa njima i razgovarajući o svojim delima i njihovom nastanku, inspiraciji i pričama koje kriju, a neki od njih učiće zaintresovane posetioce novim veštinama i tehnikama.

Na ovaj način Noć muzeja nastavlja da produbljuje iskustvo koje posetioci muzeja i galerija stiču tokom ove večeri, pružajući im jedinstvenu priliku da dobiju sasvim nove i znatno ličnije uspomene na najlepšu noć u muzejima.

Ulaznice za Noć muzeja

Ulaznice za sva dešavanja mogu da se kupe po ceni od 450 RSD. Jedna karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu. Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima CS Eventima. Više informacija o lokacijama mogu se pronaći na http://www.eventim.rs/

Karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 časova pa sve do ponoći.

Претходни текстČiča Gliša
Следећи текстIzložba „Crveno i crno“ u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

3 × 4 =