Humantarni uskršnji bazar

Lazareva subota – Vrbica

Lazareva subota, odnosno Vrbica, najradosnije je obeležena u Borči. Sa ovim danom počeli su veliki Vaskršnji praznici.

Pravoslavne crkve na levoj obali krasile su nasmejana i svečano obučena dečica, sa venčićima na glavama i zvončićima oko vrata.

Naši najmlađi izložili su svoje radove koje su pravili sa svojim nastavnicima. Bilo je divno i vrlo humano. U prilog tome na našu adrsu stigle su fotografije i zapažanje našeg komšije Vasiljević Miloša koje vam prenosimo.

Vaskršnji humanitarni bazar

Manifestacija pod nazivom Vaskršnji humanitarni bazar održana je na Lazarevu subotu u porti Hrama Svetog oca Nikolaja u Borči.

Bazar je prošao u najboljem redu, odazvao se veliki broj ljudi i pokazao veliku humanost na delu.

Ovim putem smo pokazali ljudskost i koliko naša mala pažnja drugome može da izazove veliku radost. Pokazali smo da humanost nije strana ljudima i potvrdili reči jevanđelja da je vera bez dela mrtva i obrnuto. Prikazali smo da je naša vera – vera ljubavi, vera nadanja, vera radosti i života.

Hvala ljudima dobre volje

Veliku zahvalnost ovim putem iskazujemo ljudima koji su nam pružili podršku i doprineli da ova manifestacija protekne u ovakvom ambijentu i lepoti. To su – Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija“ i „Svetosavsko zvonce“. Veliko hvala učiteljicama koje su sa svojim učenicima pravile proizvode kako bi bazar bio što raskošniji. Hvala učenicima trećeg razreda koji su sa svojim veroučiteljem otpevali Vaskršnju pesmu i izgledali kao pravi mali slavuji. Pohvale Hramu Svetog oca Nikolaja koji nam je ustupio određene proizvode koji su mogli da se nađu na štandovima. Zahvalnost ide i sestrama Molvovan i КUD-u „Borčanski opanak“, koji je svojom igrom i pesmom ukrasio portu hrama. Takođe, i istaknutom umetniku Stojkov Nenadu, koji je sa svojom radionicom pokazao i usmerio decu na osnovne tehnike slikanja i crtanja. Još jednom hvala direktoru i kolektivu OŠ „Stevan Srenac“..

Prikupljeni novac će biti prosleđen dvema porodicama iz Osnovne škole „Stevan Sremac“ koje su u teškoj materijalnoj situaciji i pokušati da im se praznik Hristovog Vaskrsenja ulepša i na najbolji mogući način dočara iskru radosti ovoga praznika.

Zahvaljujemo se svima, još jednom, uz pozdrav praznika koji nam ubrzo dolazi HRISTOS VASКRSE – VAISTINU VASКRSE.

Претходни текстNesvakidašnji podvig! Borčani, otac i sin, osvojili dva zlata (VIDEO)
Следећи текстKošava obara drveće na levoj obali

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

8 + eleven =