Lav Horvat - savate

Otac i sin iz Borče na najvišem postolju

U nedelju je u Obrenovcu održano prvenstvo Beograda u savateu a nesvakodašnji podvig postigli su, Snežan i Lav Horvat, popevši se na najviše postolje. Otac i sin iz Borče u svojim kategorijama doneli su po zlato svom klubu.

Ubedljivo prvi

Voždovac Fight Team osvojio je ubedljivo prvo mesto sa 9 zlatnih i 10 bronzanih medalja među kojima su i dva najsjajnija odličja Borčana.

Деца су украс света - Буди хуман

Mlađani Lav je posle dva teška meča osvojio prvo mesto u kategoriji pionira do 42 kilograma. Snežan je osvojio zlato u superteškoj kategoriji seniora.

Voždovac Fight Team - Savate - Borča
Snežan i Lav sa trenerom

Njihov trener, Miloš Konstatinović, koji ima zvanje majstora savatea je prezadovoljan prikazanim i napominje da se ovakav podvig, da sin i otac, na istom takmičenju osvoje najsjajnija odličja.

Ovom prilikom razgovarali smo i sa Lavom. Bio je to moj prvi turnir. Nisam imao tremu jer sam naporno trenirao i spremao se za meč. Super sam se osećao. Nisam očekivao da ću pobediti i u drugom meču jer je protivnik bio dosta iskusniji od mene ali eto, useo sam. To je to. Zlato je kod mene. Idemo dalje.

Savate – borilačka veština

Savate je borilačka veština slična kik boksu. Poreklo vuče iz 17. veka. U savate-u se bori pesnicama i nogama. Razlikuje se od sličnih stilova u izvođenju tehnika. Koriste se rukavice za boks, patike/cipele i njihove tipične trenerke.

Prvenstvo Beograda u savateu – Lav Horvat – meč

Претходни текстSutra je Vrbica, praznik dečje radosti
Следећи текстBravo! Uspešno održan „Vaskršnji humanitarni bazar“ u porti borčanske crkve

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

ten − 1 =