Радови у центру 3

Реконструкција центра 3 увелико траје. Радови се изводе на прилазним стазама око зграда, међублоковском простору и постојећем паркингу.

Све је почело копањем и разваљивањем прилазних стаза између улица Ратних војних инвалиди, Беле Бартока и Јулије Делере а без икаквог званичног обавештења о радовима. Камиони и багери већ пет месеци ординирају кроз центар 3. У међувремену је постављен асфалт уместо бетонских плоча у међублоковском простору у А објектима, урађен је нови дечији паркић на пољани поред популарног баскет терена „Кавез“ и асфалтиран је део прилазних стаза и постојећег паркинга.. Радови и даље трају и сада су се проширили на простор око зграда из „Б“ објекта.

Полемика око радова у центру 3

Ова дешавања увелико су предмет расправе међу суграђанима а у последње време полемика се пренела и на локалне друштвене мреже.

Једнима је то све у реду док су други огорчени, зато вам преносимо неке од коментара наших суграђана:

 • Организација је успела свака част, лепо је само нек се ради и реновира, каже Дејан
 • Колико сам успео да схватим из разговора са радницима они ће да развале терене и све сервисне стазе и да само поново све асфалтирају без идеје да се било шта мења, каже Зоран..
 • ..Ћао камене стазе, стиже нам асфалт. Ово сам пријавио грађевинској и општинској инспекцији јер Рас инжењеринг нигде није истакао грађевинску таблу, па самим тим ни не знамо да ли за ове радове имају грађевинску дозволу..
 • ..То не би био толики проблем, да постоји свест о томе да пре него што почнеш нешто да радиш питаш грађане шта им тачно треба. Није спорно да треба обновити стазе, само здрава логика а и наука кажу да нам не треба асфалт који ће лети да исијава него неке лепше стазе и нови садржаји, нпр. полигон за учење вожње бицикла или паркић са клупама а не огромни асфалтирани паркинг у сред насеља поред дечјег играчишта..
 • ..Паркирање у центру 3 може да се реши на неколико локација.. Логичније је да се направе водопропусни растер паркинзи са посађеним дрворедима, тако да аутомобили буду у хладовини а зеленила буде више..
 • Иду избори, ниси ваљда очекивао да имају било какав план? Само рокај да се види да се нешто ради, одговара Ненад.
 • Урадили су исто у центру 4 прошле године. Камене стазе су заменили асфалтом, каже Петар. Ту је био распали бетон и неке поломљене плоче, рупе и блато..
 • Ако су то средили и култивисали, уопште није лоше, одговара Сања.
 • А шта има лоше што је направљен још један паркић на пољани, пита се Марија, и посађене је дрворед поред паркића!?
 • Само су требали да поправе већ постојеће стазе а асфалт где је лош да се замени јер се разбја дебео слој бетона а ставља знатно тањи који ће брзо пропасти, истакао је Бојан.
 • Беспотребно растурање старе подлоге која је била добра и то сад исто раде и са тереном. Баш ме занима колико ово кошта, пита се Предраг.
 • Тако су радили и у центру 1 све променили само, каже Јован.
 • Не зна се колико коштају ови радови и шта ће све да се ради. Ако су већ морали да потроше оволике паре за те намене могло је хиљаду пречих ствари да се уради, констатује Раша
 • Од пешачке стазе између зграда направили су магистралу? Ко је ово дозволио и да ли се ми станари за било шта питамо? Одговор му је стигао од Николе: Па ви станари паркирате ту своја кола! Ви се и возикате туда! Јок доћи ће неко из центра 1, 2, 4, или 5 да паркира ту кола?! Ко паркира кола на урушеним игралиштима? Ја сам ту као клинац долазио на баскет.. И сада је пешачка стаза, само мораш комшије да научиш то. Предност је што сад ватрогасци и хитна помоћ могу ближе да приђу. Проблем је у људима а не у стазама. Да има неко да 7 дана пише казне, ни један ауто ту више не би прошао! Али кад кажњавају и то је проблем, ето пуне буџет. Нама све смета..
 • Оно што је урађено у Јулије Делере је смејурија боље да су направили паркинг места а не сутра да нас комуналци кажњавају. Има места да се то уради. Ово што је урађено за ових пола године боље да нису дирали, каже Стеван.
 • Стазе би требало вратити у првобитно стање, односно поставити природни камен као што је било. То су стазе за пешаке а не за возила као што је то постао случај у „А“ објектима, истакла је Марица.
 • Ма само нек сређују, каже Биљана
 • Исекли су и 40 година старо стабло јер је наводно било труло а дрво је листало претходне године. Зоран предлаже окупљање: Какво је расположење да се организујемо, саставимо листу захтева и тражимо састанак са општинарима како би им то изложили..
 • Већ сам почела преписку са извођечем а у исту сам убацила и општинаре, инспекцију, заштитника грађана и медије. Ми из Ц3 „А“ смо очајни шта и колико раде!! Већ 5 месеци, истакла је Наташа.
 • Нама бре све смета, и кад се ради и кад се не ради, каже Слободан..

А како се вама све ово чини?

Будите слободни да ваше предлоге, сугестије, похвале или незадовољство (пристојним речима) напишете у коментару.

Запитајмо се и још нешто..

Зашто постоје стамбене заједнице и скупштине станара? Шта је са месним заједницама? Да ли месне заједнице постоје или су само мртво слово на папиру? Чему оне служе? Зар не би оне требале да буду конструктивна спона између грађана и општине!? Уме ли да саслуша неко неког без сујете?

Претходни текстЗимски фестивал 2022. у Борчи
Следећи текстЗбог чега је посечено дрво старо више од 40 година у центру 3?

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

five × two =