Padinska Skela Živković
stomatolog borca preporuka

HO “Srbi za Srbe” uspešno sprovela akciju

HO “Srbi za Srbe” uspešno sprovela akciju pomoći sedmočlanoj porodici Živković iz Padinske skele

Nepuna dva meseca nakon završetka pete i do sada najuspešnije sezone svog sportsko-humanitarnog projekta „Trojka iz bloka“, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe uspešno sprovela akciju pomoći sedmočlanoj porodici Živković iz Padinske Skele.

Preporuka
verde mercato reklama

Pročitajte još i: Trojka iz bloka u Borči

Porodica Živković

Porodicu Živković čine otac Igor, majka Jelena i njihovih pet sinova – Nemanja (12), Luka (10), Momčilo (7), Dušan (5) i Vukašin (2). Žive u sklopu starih radničkih baraka, pa su im najveći problem predstavljali loša izolacija i vlaga po zidovima i plafonima, kao i pedeset godina staro, ruinirano kupatilo sa dotrajalom vodovodnom, kanalizacionom i elektro mrežom.

U okviru akcije pomoći, kod Živkovića su uspešno obavljeni sledeći radovi:

  • urađena spoljna izolacija i fasada;
  • rešen problem vlage – urađena izolacija na plafonima i obavljeni molerski radovi u dečijoj sobi i kuhinji;
  • kompletno rekonstruisano kupatilo (nova vodovodna, elektro i kanalizaciona mreža, nove pločice, sanitarije, kupatilski nameštaj);
  • renoviran kuhinjski prostor (postavljene nove kuhinjske pločice i montirana nova kuhinja, obavljeni molerski radovi).

Vrednost izvršenih radova iznosi 360.323 dinara, a sredstva za ovu humanitarnu akciju prikupljana su na tri ovogodišnje sportsko-humanitarne manifestacije u sklopu projekta „Trojka iz bloka” (turniri u brzom šutiranju trojki održani u Borči i Višnjičkoj Banji i turnir u odbojci na pesku održan na Adi Ciganliji ).

Srbi za Srbe, Igor Rakočević i Forma ideale

Akciju je u međuvremenu podržao i proslavljeni srpski košarkaš i jedan od potpredsednika KSS-a, Igor Rakočević. Učešće u projektu uzela je i kompanija Forma Ideale koja je ovom prilikom Živkovićima obezbedila donaciju u vidu nove kuhinje.

Trojka iz bloka

U prethodnih šest meseci (od 16. aprila do 30. oktobra ) u okviru projekta „Trojka iz bloka”, širom Srbije, regiona i dijaspore održano je 40 sportsko-humanitarnih manifestacija (38 turnira u brzom šutiranju trojki, turnir u odbojci na pesku i humanitarna fudbalska utakmica) na kojima je učestvovalo preko 4.500 ljudi, a konačan bilans prikupljenih sredstava za pomoć socijalno ugroženim porodicama premašio je cifru od 5,6 miliona dinara.

Pročitajte još i: Uspešno održana trojka iz Bloka – Treća sreća u Borči

Deca su naša budućnost!

Više o svemu ogledajte u priloženom videu:

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

18 − 5 =