Padinska Skela Živković

HO “Srbi za Srbe” uspešno sprovela akciju

HO “Srbi za Srbe” uspešno sprovela akciju pomoći sedmočlanoj porodici Živković iz Padinske skele

Nepuna dva meseca nakon završetka pete i do sada najuspešnije sezone svog sportsko-humanitarnog projekta „Trojka iz bloka“, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe uspešno sprovela akciju pomoći sedmočlanoj porodici Živković iz Padinske Skele.

Pročitajte još i: Trojka iz bloka u Borči

Porodica Živković

Porodicu Živković čine otac Igor, majka Jelena i njihovih pet sinova – Nemanja (12), Luka (10), Momčilo (7), Dušan (5) i Vukašin (2). Žive u sklopu starih radničkih baraka, pa su im najveći problem predstavljali loša izolacija i vlaga po zidovima i plafonima, kao i pedeset godina staro, ruinirano kupatilo sa dotrajalom vodovodnom, kanalizacionom i elektro mrežom.

U okviru akcije pomoći, kod Živkovića su uspešno obavljeni sledeći radovi:

  • urađena spoljna izolacija i fasada;
  • rešen problem vlage – urađena izolacija na plafonima i obavljeni molerski radovi u dečijoj sobi i kuhinji;
  • kompletno rekonstruisano kupatilo (nova vodovodna, elektro i kanalizaciona mreža, nove pločice, sanitarije, kupatilski nameštaj);
  • renoviran kuhinjski prostor (postavljene nove kuhinjske pločice i montirana nova kuhinja, obavljeni molerski radovi).

Vrednost izvršenih radova iznosi 360.323 dinara, a sredstva za ovu humanitarnu akciju prikupljana su na tri ovogodišnje sportsko-humanitarne manifestacije u sklopu projekta „Trojka iz bloka” (turniri u brzom šutiranju trojki održani u Borči i Višnjičkoj Banji i turnir u odbojci na pesku održan na Adi Ciganliji ).

Srbi za Srbe, Igor Rakočević i Forma ideale

Akciju je u međuvremenu podržao i proslavljeni srpski košarkaš i jedan od potpredsednika KSS-a, Igor Rakočević. Učešće u projektu uzela je i kompanija Forma Ideale koja je ovom prilikom Živkovićima obezbedila donaciju u vidu nove kuhinje.

Trojka iz bloka

U prethodnih šest meseci (od 16. aprila do 30. oktobra ) u okviru projekta „Trojka iz bloka”, širom Srbije, regiona i dijaspore održano je 40 sportsko-humanitarnih manifestacija (38 turnira u brzom šutiranju trojki, turnir u odbojci na pesku i humanitarna fudbalska utakmica) na kojima je učestvovalo preko 4.500 ljudi, a konačan bilans prikupljenih sredstava za pomoć socijalno ugroženim porodicama premašio je cifru od 5,6 miliona dinara.

Pročitajte još i: Uspešno održana trojka iz Bloka – Treća sreća u Borči

Deca su naša budućnost!

Više o svemu ogledajte u priloženom videu:

Претходни текстZvezda kupuje SC Kovilovo
Следећи текстDeda Mraz je u Borči ovog vikenda

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

one + sixteen =