Tri strane Kopaonika - biciklizam

„Tri strane Kopaonika“ – već po četvrti put

Pripreme su u toku, a prijave otvorene za četvrto izdanje biciklističkog maratona „Tri strane Kopaonika“. Trka sada već tradicionalno okuplja ljubitelje sporta i avanture na terenima Nacionalnog parka Kopaonik.

Prijave u toku

Prošlogodišnje izdanje maratona „Tri strane Kopaonika“ u organizaciji sportskog udruženja „Na sve strane“ iz Beograda, okupilo je preko 250 biciklista iz 7 zemalja, a prijave za ovogodišnju avanturu na dva točka već su pristigle iz Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine i iz svih delova Srbije.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Četvrto okupljanje sportista na Kopaoniku zakazano je za petak, 28. jul. Tada će učesnici i posetioci biti u prilici da posete otvoreni EXPO sajam opreme iz sveta bicikizma i sportova u prirodi koji će se održati u krugu turističkog kompleksa „Konaci“.

Revijalna trka

Za subotu, 29. jul, zakazan je „Eliminator race“, revijalna trka sa preprekama. Ova trka će biti održana na atraktivnoj lokaciji u Dolini sportova. Ona će ujedno biti uvertira za maratonski događaj. Za popodnevne časove zakazan i „Pasta party“ koji će okupiti sve učesnike maratona.

Mali, srednji, veliki maraton i trka parova

Start maratona „Tri strane Kopaonika“ zakazan je za nedelju, 30. jul u 10h. Tada će učesnici malog, srednjeg i velikog maratona ali i trke parova krenuti u osvajanje Kopaonika.

Maraton koji je dobio svoj naziv prema stranama planine Kopaonik koje obilazi (strane ka opštini Raška, opštini Brus i prema Jošaničkoj banji) pokazao se kao omiljeno mesto biciklista svih nivoa spremnosti bez obzira na pol i godine.

Za one koji su tek zavoleli biciklistički sport ovo je idealna prilika da budu deo jednog profesionalno organizovanog događaja i da svoje afinitete prema avanturi pokažu na stazi malog maratona. Za one malo spremnije tu je staza srednjeg maratona, a za one koji se biciklizom bave tu je staza velikog maratona koja će obići sve tri strane Kopaonika i testirati učesnike do krajnjih granica.

Prošlogodišnja trka

2016. godina pokazala je da je maraton „Tri strane Kopaonika“ voljen i od strane pripadnica lepšeg pola. Devojke su činile standardnu postavu na startnoj liniji. „Trka parova“ pokazala se kao idealna za one koji vole da voze bicikl u paru, pa su na stazi malog maratona timovi mogli da pokažu svoj nivo spremnosti.

Za ljubitelje sporta, avanture i prirode

Ispred organizacije maratona „Tri strane Kopaonika“ napominju da je ovaj maraton otvoren za sve ljubitelje sporta, avanture i prirode i pozivaju sve bicikliste iz Srbije ali i regiona da dođu na Kopaonik u periodu od 28 do 30. jula i da uživaju na manifestaciji koja je postala simbol dobrog biciklističkog druženja ali i da uživaju u brojnim propratnim sadržajima poput organizovanih izleta koji za cilj imaju da posetioce upoznaju sa lepotama Nacionalnog parka Kopaonik.

Info

Sve informacije o maratonu „Tri strane Kopaonika“ i link do prijava za četvrto izdanje možete pronaći na zvaničnom sajtu: www.tristranekopaonika.rs ili na društvenim mrežama (FB: MTBtristranekopaonika IG: 3straneKopa ). Predlažemo vam da pogledate i zvaničan video sa prošlogodišnjeg izdanja maratona: https://youtu.be/Ew_X15yF3Hw

Vidimo se na Kopu!
Претходни текстTrial race Kopaonik
Следећи текстPoslednji hrišćanin

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

eighteen − 12 =