Čišćenje kanala

Čišćenje kanala „Borčanski pretok“

Čišćenje borčanskih kanala se pokrenulo sa mrtve tačke. Zbog velike koločine smeća i fekalija ide otežano ali u dobrom pravcu. Istakli su danas iz udruženja Eko Pančevački rit.

Da smo na dobrom putu pokazalo je danas i prvo sletanje jednog para divljih patki na očišćeni deo kanala.

Patke u kanaluDo početka čišćenja kanala nije bilo živog bića u kanalu. Koliko je samo značilo ovaj mali potez očišćenog kanala dokazuje da su danas sleteli patak i patka i zadržali se do kasno večeras. To je lepa vest i daje nam nadu da će na tom mestu ponovo oživeti životinjski svet, a da to nisu razni glodari. Zato je vrlo bitno da se sklone svi nelegalni fekalni priključci koji se nalaze u kanalu kako bi voda u istom bila čista.

Planira se puštanje riblje mlađi

Po završetku ovih radova i izgradnje šetališta i biciklističke staze planira se puštanje riblje mlađi. Ako sve bude teklo po planu to bi trebalo da se desi krajem marta, početkom aprila sledeće godine. Eko Pančevački rit u saradnji sa Sportsko ribolovnim klubom BSK Borča u kanal će pustiti riblju mlađ.

Još u planu

Sledeći cilj udruženja je da se dogodine uradi kanalizacija za atmosferske vode i da se ulično osvetljenje dovedemo do kraja ulice.

Pozivaju se svi građani dobre volje da daju svoj doprinos u uređenju šetališta.

Udruženje građana Eko-Pančevački rit
Kontakt telefon 064/062 0344

Foto: Montaža

Претходни текстSlika dana: Suton u Borči
Следећи текстEkskluzivno: Borča dobija pešačku i bicikističku stazu na Malom Zbegu

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

three + twenty =