Pripremanje za biciklističku stazu

Kanal „Borčanski pretok“ na Zbegu

Čišćenje kanala Borčanski pretok je počelo i o tome više možete pročitati klikom na link OVDE.. A vest koju smo danas ekskluzivno saznali nas je i više nego obradovala. Borča dobija biciklističku i pešačku stazu upravo uz kanal Borčanski pretok.

Kako su nas obavestili iz Udruženja Eko Pančevački rit uporedo sa čišćenjem kanala danas je počela i prva faza „izgradnje“ biciklističke staze.

Četiri faze izgradnje biciklističke staze

Prva faza, koja je danas i započeta, je sklanjanje raznoraznog šuta uz priobalni deo kanala koji se trenutno čisti. Druga faza je nasipanje rizle i valjanje sa valjkom. Treća faza postavljanje trotoara, i četvrta, poslednja faza, je postavljanje biciklističke staze.

Čišćenje kanala i priobalja radiće se iz dva dela

Prvi deo koji će se raditi ima dužinu oko 500m uz kanal u ulici Karlovačke mitropolije, na potezu od Zrenjaninskog puta do prvog mosta. Tačnije, do raskrsnice sa ulicom Rastka Nemanjića. Završetak radova se planira do kraja 2018 godine.

Drugi deo planiran je da se radi po istom principu u nastavku ulice. Tačnije, na potezu od prvog mosta (raskrsnice Rastka Nemanjića) pa do kraja asfalta ulice Karlovačke mitropolije što je još oko 500m dužine.

Završetak radova generalno je uslovljen i zavisiće od čišćenja samog kanala.

Sredstva izdvaja Eko Pančevački rit i ljudi dobre volje

Sve to je planirano završiti do kraja godine sa sredstvima Udruženja građana Eko-Pančevački rit uz pomoć članova udruženja i građana. Vrlo je bitno naglasiti da udruženje ne traži novac od donatora, građana i članova udruženja, već se traži pomoć u materijalu, mehanizaciji i radu. Takođe se novac ne traži ni od opštine. Dosta građana i članova se već priključilo akciji u kojoj ćemo se zajedničkim snagama potruditi da ostvarimo cilj. Da na tom mestu gde je trenutno opšte ruglo, uredimo i poboljšamo životnu sredinu tako što će tu biti jedno lepo šetalište gde će deca i odrasli moći da uživaju. Svako će dati svoj doprinos u okviru svojih mogućnosti, istakla je predstvnica Udruženja, Zorana.

Pozivaju se svi građani dobre volje da daju svoj doprinos u uređenju šetališta.
Udruženje građana Eko-Pančevački rit
Kontakt telefon 064/062 0344

Претходни текстPrve patake danas sletele na očišćeni deo kanala Borčanski pretok
Следећи текстZbog njih sam volela Beograd

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

six + twelve =