Protest

Izjava za javnost i medije

Vlasnik pekare Roma ogradio se od postupka zaposlenog zbog kojeg je održan protest u Borči i dao izjavu za javnost i medije.

Za fotografiju i sva dešavanja sam saznao preko društvenih mreža. Nisam bio upoznat sa ponašanjem zaposlenog u vreme nastanka fotografije. Ogradjujem se od takvog postupanja svog zaposlenog. Ni na koji način nisam dao podršku niti motiv da se tako nešto uradi. Nisam bio prisutan kada je nastala ta fotografija, ona nije nastala tokom radnog vremena niti u radnom prostoru, niti u mom bližem okruženju i ja ni na koji način nisam povezan sa takvim postupanjem. Ličnim postupcima nikada nisam podstrekavao zaposlenog na ovakvo ponašanje. Ne učestvujem u političkim, društvenim i nacionalnim aktivnostima, već samo obavljam svoju privrednu delatnost.

Ja se izvinjavam svima, nema ništa od moje slike, ja nisam taj lik. Svi me znaju ko sam i šta sam, želim mir. Ovo je moja kuća, ovo je moj dom, ja nemam drugu kuću, ovde živim već osam godina. Kako sam živeo do sad, želim i dalje da živim.

Saopštenja

MUP

Iz MUP-a za Insajder navode da tokom skupa nije bilo incidenata i da su policajci obezbeđivali mesto događaja. O ovom događaju obavešteno je nadležno tužilaštvo koje se izjasnilo da im se dostavi izveštaj povodom dešavanja ispred pekare, što će policija i učiniti.

Ministar

Povodom raznoraznih manipulacija o događajima u Borči i radu policijskih službenika želim da istaknem da sam šokiran tolikom paušalnošću, kao i njihovom uigranošću u spremnosti da zarad ubiranja sitnih političkih poena dolivaju ulje na vatru“, istakao je Stefanović u saopštenju.

Ministar je apelovao na građane koji su protestovali, da ne zaborave da je Beograd oduvek bio i ostao miroljubiv i domaćinski grad.

Novi horizont

Saopštenje je dalo i udruženje građana sa invaliditetom Novi horizont sa leve obale. Povodom nemilih događaja vezanih za pekaru „Roma“ osećamo moralnu obavezu da stanemo u zaštitu vlasnika ove pekare koji je naš višegodišnji donator i uvek se rado odaziva svakoj našoj akciji tako što donira svoje proizvode.

NVO

Takođe, oglasili su se i NVO Inicijativa mladih za ljudska prava i Građanska Vojvodina, koje su pozvale tužilaštvo da reaguje po hitnom postupku kako bi se zaustavila politika nekažnjivosti prema onima koji ometaju slobode i prava građana.

Претходни текстU Skeli održano takmičenje u kuvanju Riblje čorbe
Следећи текстPrvomajski uranak na Besnom Foku 2019.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

twenty + 4 =