Bager čisti kanal

Juče je počelo čišćenje kanala „Borčanski pretok“

Akciju čišćenja kanala otpočeli su Udruženje građana Eko-Pančevački rit i GO Palilula.

Kanali puni fekalija

Kanali na levoj obali Dunava nisu čišćeni godinama. Eko čisti kanalKada se tome doda i nemarnost pojedinih građana koji u kanale bacaju šta stignu dovela je do ovoga što imamo danas. Poznato je i da su fekalne vode iz pojedinih okolnih kuća sprovedene direktno ovde. Kanali su postali ruglo i leglo zaraze jer su prepuni odpada i fekalija.

Udruženje Eko Pančevački Rit iza sebe ima niz akcija koje za cilj imaju očuvanje i unapređenje leve obale Beograda. Tako je bilo i sada. Pokrenuli su akciju preuređenja površina oko kanala i tražili su od opštine da ovi kanali budu što pre očišćeni.

Kada su radovi počeli pozvali su i nas kako bi smo raširili vest i tako zajednički radili na podizanju ekološke svesti svih nas.

Podžavamo napore i trud ovog Udruženja za očuvanje naše životne sredine a našim čitaocima poručujemo „Nije teško biti fin„. Sve polazi iz kuće. Očistimo prvo naše dvorište i i već će nam svima biti mnogo lepše.

Možda ćete biti zainteresovani i za: Svaka čast! Uklonjeno ruglo u centru Borče

Radove obišli Jovičić i Pribićević

Jovičić i PribićevićPočetak radova juče su obišli presednik opštine Aleksandar Jovičić i Uroš Pribićević, član veća za oblast ekologije na našoj opštini.

Predsednik udruženja Eko Pančevački Rit, Zoran Janković, istakao je da su planovi preuređenja površina oko kanala veliki i zahvalio se opštini na podršci. Bacanjem otpada i fekalnih voda ugrožava se sredina u kojoj živimo i Udruženje će insistirati na kažnjavanju ovakvih prekršaja.

Radovi do daljnjeg

Velika količina fekalija i otpada u kanalima znatno usporava i otežava rad. Zbog smrada i otežanog rada ovaj posao trajati verovatno znatno duže od planiranog.

Претходни текстPoslednji poljubac
Следећи текстOd subote privremeni red vožnje linije 85

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

three × five =