Bager čisti kanal
stomatolog borca preporuka

Juče je počelo čišćenje kanala „Borčanski pretok“

Akciju čišćenja kanala otpočeli su Udruženje građana Eko-Pančevački rit i GO Palilula.

Kanali puni fekalija

Kanali na levoj obali Dunava nisu čišćeni godinama. Eko čisti kanalKada se tome doda i nemarnost pojedinih građana koji u kanale bacaju šta stignu dovela je do ovoga što imamo danas. Poznato je i da su fekalne vode iz pojedinih okolnih kuća sprovedene direktno ovde. Kanali su postali ruglo i leglo zaraze jer su prepuni odpada i fekalija.

Preporuka
stomatolog borca preporuka

Udruženje Eko Pančevački Rit iza sebe ima niz akcija koje za cilj imaju očuvanje i unapređenje leve obale Beograda. Tako je bilo i sada. Pokrenuli su akciju preuređenja površina oko kanala i tražili su od opštine da ovi kanali budu što pre očišćeni.

Kada su radovi počeli pozvali su i nas kako bi smo raširili vest i tako zajednički radili na podizanju ekološke svesti svih nas.

Podžavamo napore i trud ovog Udruženja za očuvanje naše životne sredine a našim čitaocima poručujemo „Nije teško biti fin„. Sve polazi iz kuće. Očistimo prvo naše dvorište i i već će nam svima biti mnogo lepše.

Možda ćete biti zainteresovani i za: Svaka čast! Uklonjeno ruglo u centru Borče

Radove obišli Jovičić i Pribićević

Jovičić i PribićevićPočetak radova juče su obišli presednik opštine Aleksandar Jovičić i Uroš Pribićević, član veća za oblast ekologije na našoj opštini.

Predsednik udruženja Eko Pančevački Rit, Zoran Janković, istakao je da su planovi preuređenja površina oko kanala veliki i zahvalio se opštini na podršci. Bacanjem otpada i fekalnih voda ugrožava se sredina u kojoj živimo i Udruženje će insistirati na kažnjavanju ovakvih prekršaja.

Radovi do daljnjeg

Velika količina fekalija i otpada u kanalima znatno usporava i otežava rad. Zbog smrada i otežanog rada ovaj posao trajati verovatno znatno duže od planiranog.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

8 + four =