autobuska stanica

Društveno odgovorna akcija – Za čistiju Borču

Čoveku je potrebno samo malo dobre volje da se pokrene. Da nešto promeni. Branko nam je upravo dao jedan takav primer organizujući akciju čišćenja stajališta kod Šopija.

Prošle nedelje organizovao je akciju čišćenja autobuskog stajališta o čijem smo katastrofalnom stanju pisali u članku – Da li smo stvarno ovakvi? Ipak, jedini je koji se tada pojavio u dogovoreno vreme. Sam je i očistio deo iza stanice ali je ipak ostalo još mnooogo smeća.

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Ipak, cela ta situacija ga nije obeshrabrila. Nije odustao. Naprotiv, rešio je da istera stvar do kraja. Rešio sam da isteram ovo do kraja pa makar opet bio sam. Nastavljam borbu protiv vetrenjača i opet pozivam sugrađane dobre volje da mi se pridruže, kazao je Branko, zakazavši tako drugu „popravnu“ akciju za danas.

Borčani – Ljudi dobre volje

Danas Branko nije bio sam. Petoro Borčana dobre volje odazvalo se akciji. Smeće i prljavština koje je „krasilo“ stanicu kod Šopija sada je uklonjeno. Za dva ipo sata, koliko nam je bilo potrebno da se 25 džakova napuni smećem, ovo autobusko stajalište je dobilo potpuno drugačiji izgled. Očišćena je celokupna stanica, prostor iza samog stajališta kao i ceo potez pored trotoara do same raskrsnice Zrenjaninskog puta, Kikindske i ulice Bratstva i jedinstva. Branko nije skidao osmeh sa lica dok su mnogobrojni prolaznici upućivali reči hvale i podrške ovoj petorci.

Složno i do kraja. Za primer. Misija obavljena. Svaka čast!

Fotografije sa lica mesta možete pogledati na našoj facebook stranici Borča Info – sve informacije na jednom mestu

Čuvajmo našu Borču! Ako nećemo mi, ko će?

Najlakše je prebaciti krivicu na druge a u stvari i sami smo krivi za sve to. A zašto je to tako? Zašto kada u stvari uopšte nije teško biti fin.

Ne prljaj našu Borču. Nemaš izgovor..

Претходни текстZa čistiju Borču – Branko ponavlja akciju čišćenja stajališta!
Следећи текстBeogradski sajam knjiga 2017.

2 КОМЕНТАРА

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

one × one =