autobus 85

I dalje radi grejanje u autobusima gradskog prevoza

Možda ste primetili da grejanje u nekim vozilima 95ice i pored prolećnih temperatura i dalje radi. Kako Večernje novosti navode, molbe putnika vozačima da se grejanje isključi u autobusima uzaludno je. Ne zato što su vozači netolerantni već zato što se neki autobusu “šteluju” pred sezonu, a nekima grejanje ne sme da se isključi kako motori ne bi prokuvali!

Letnja sauna u autobusima GSPa

Ljudi se već kuvaju, ne mogu da dišu, često nekom i pozli od vrućine. Šta li će tek biti u julu i avgustu?

Деца су украс света - Подржи Мињу - Клик на слику

Svakog dana se raspravljam sa ljudima oko grejanja – priča jedan od vozača na liniji 95, sa peškirom oko vrata. – Ne mogu da im objasnim da grejanje ne mogu da isključim, to rade majstori. Sve kolege imaju isti problem. Niko nije lud da se “kuva” i da sa ubrusom oko vrata vozi celu smenu.

Na starim vozilima grejanje ni leti neće biti isključeno. Motor dok radi dostiže određenu temperaturu, a uključen sistem za grejanje izbacuje topao vazduh, što sprečava prokuvavanje. To znači, kada bi grejanje bilo ugašeno, mnoga vozila bi ostala u kvaru.

Pošto starih vozila najviše ima u pogonima Karaburma i Zemun, sigurno je da će se putnici na linijama koje njijma pripadaju, poput 16, 23, 31, 95, 15, 83, 607, 702 i 706 „kuvati“ tokom leta.

ИЗВОРblic.rs / novosti.rs
Претходни текстLeva obala Dunava bez vode 27. i 28. maja
Следећи текстDostojevski i Ana

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

6 − one =