Ristići sa Kosmeta

Izgradimo novi dom za Ristiće sa Kosova i Metohije

Ja bih voleo da imamo toplu sobu, puno igračaka i da mama i tata ozdrave!

Ovo su reči malog Lazara iz sela Bosce na Kosovu i Metohiji. On i njegova dva mlađa brata i sestrica će provesti božićne praznike isto kao i ostale dane u godini. Bez struje, tekuće vode, u staroj i trošnoj kući. Njegov otac Budimir boluje od multiple skleroze i zbog toga ima poteškoće sa govorom. Nada se da će jednog dana Lazar, Luka, Milica i Bojan imati kuću koju će zvati dom.

Živimo kako možemo, najteže mi je zbog dece. Voleo bih da smo bar u svojoj kući jer nekako bi lakše bilo. Ovako ne znamo šta nam nosi sutra. Reči su oca Budimira koje je zbog svoje bolesti jedva izgovorio.

Nova nada

Nova nada u trenutnom domu porodice Ristić pojavila se posetom članova organizacije Srbi za Srbe koji su nakon posete razgovarali sa Budimirovim bratom koji živi u susednom selu. On sa suprugom čeka prvo dete, a takođe nemaju rešeno stambeno pitanje. Ideja je da se izgradi nova kuća u kojoj bi živeli svi zajedno, a on bi preuzeo brigu o kompletnom domaćinstvu i deci.

Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija radi na tome da se Ristićima za Božić ispuni želja. Da dobiju dom u kojem će živeti zajedno sa Budimirovim bratom, koji će se brinuti o deci.

Treba nam vaša pomoć, da napišemo novu Božićnu priču za porodicu Ristić, da bi i oni dočekali sledeći Božić u svom novom domu.

Donacije

Za pomoć porodici Ristić potrebno je uplatiti donaciju sa naznakom „za Ristiće“ na neki od računa Humanitarne organizacije Srbi za Srbe:

Srbija
SMS na 7763 (100 dinara)
Račun: 160-279491-71 (Banka Intesa)
Pay Pal: https://www.paypal.me/szssrbija

Republika Srpska
Pozovi 17763 iz fiksne i mobilne telefonije (2 КM)
Račun: 56201281300241-58 (NLB banka)
Pay Pal: https://www.paypal.me/SZSrepublikasrpska

Kompletan apel i ceo spisak računa za donacije iz inostranstva možete pogledati klikom na link OVDE..

Transparentnost

Organizacija naglašava da će sve donacije biti javno evidentirane na zvaničnom sajtu, a nakon završetka akcije biće objavljene fotografije nove kuće zajedno sa skeniranim računima za nabavljenu pomoć.

Претходни текстSpremite se za najveću Rok svirku u 2018. u Borči
Следећи текстUdes kod Šopi centra

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

ten − four =