Srbi za Srbe

Prikupljeno 3 miliona evra donacija

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je od novembra 2005. do novembra 2018. godine tačno 3 miliona evra donacija. Sa tim novcem je u prethodnih 13 godina obezbeđena vredna pomoć za preko 2300 socijalno ugroženih porodica koje zajedno broje više od 12000 dece širom Balkana.

Prvih milion evra donacija je prikupljeno do avgusta 2014. godine. Drugih milion evra je prikupljeno do juna 2017. godine. Treći milion je prikupljen 23.novembra 2018. godine.

Našim vrednim i požrtvovanim radom dokazali smo da ideja Srbi za Srbe živi. Da srpski narod treba i može da brine o sebi, da se uzajamno pomaže i povezuje, zanemarujući brojne probleme iz prošlosti, rasutost po celom svetu, kao i silom nametnute granice koje razdvajaju srpski narod na Balkanu. Stoga upućujemo zahvalnost svim priloznicima, volonterima, članovima i prijateljima Humanitarne organizacije Srbi za Srbe koji su u poslednjih 13 godina novčanim prilozima, slobodnim vremenom, bratoljubljem i dobrotoljubljem izgradili poverenje u zajednički dobrotvorni rad, koji je na najlepši način krunisan na dobrobit naše dece.

Deca su naša budućnost

Uz slogan „Deca su naša budućnost“, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe okuplja preko 20000 donatora iz Srbije, regiona i sveta koji neumorno, iz meseca u mesec, dopremaju vrednu humanitarnu, materijalnu i ekonomsku pomoć za socijalno ugrožene porodice širom Balkana.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe

Za svoj dosadašnji dobrotvorni rad, organizacija je odlikovana Ordenom Svetog Save na Vidovdan 2015. godine od strane Srpske pravoslavne crkve u manastiru Gračanica na Кosovu i Metohiji, Ordenom Eparhije Gornjokarlovačke 2016. godine u manastiru Кomogovina u Кrajini, Ordenom Кrst milosrđa Republike Srpske i Nagradom grada Beograda za Herojsko delo 2018. godine.

Upravo zahvaljujući brojnim donatorima iz celog sveta, veliki broj porodica danas živi u svojim toplim domovima. Deca spavaju u novim krevetima, imaju kupatila, belu tehniku, struju, vodu, krovovi više ne prokišnjavaju. Mnogo je dece koja su po prvi put dobila svoju sobu, radni sto, plakar, igračku ili kompjuter.

Pozivamo sve da nastavimo dalje jer je još više porodica koje sa nadom čekaju na našu bratsku ruku pomoći.

ИЗВОРSrbi za Srbe
Претходни текстBratstva i jedinstva otvorena za saobraćaj! Rupa i dalje tu!
Следећи текстRadi se trotoar duž Zrenjaninskog puta u Borči

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

nineteen − 9 =