Đaci na karnevalu

OŠ „Rade Drainac“ organizovala za svoje đake prolećni karneval

U Borči je juče održan prolećni karneval na kome su učestvovali đaci osnovne škole „Rade Drainac“

Karneval je počeo juče oko 16č. kada su kostimirani učenici od 1. do 4. razreda prodefilovali borčanskim ulicama. Klinci i klinceze u raznoraznim maskama krenuli su iz dvorišta škole. Povorka je išla ulicama: 12.oktobar, Save Mrkalja, Milana Toplice i Bratstva i jedinstva do Šopi Centra, pa onda nazad istom trasom.

Nina, učesnik karnevala

Razgovarali smo i sa Ninom, učenicom II-7 razreda, koja je i sama bila učesnik ovog karenevala. Tema karnevala je bila „Proleće“. Išli smo svi zajedno do Šopija. Mnogo mi se svidelo zato što je bilo puno drugara i zato što volim da oblačim lepe kostime. Ja sam nosila kostim leptira a mama mi je pomogla da ga napravim. Svi smo bili zadovoljni i učiteljica nas je pohvalila. Svi drugari su rekli da je karneval bio lep i da bi voleli da opet bude i sledeće godine. Vidimo se na nekom sledećem karnevalu i nadam se da će tada biti još lepše, sa osmehom nam je ispričala Nina.

Deca i publika

Publika su bili braća i seste, mame i tate, bake i deke, drugari, komšije i sugrađani koji su se zatekli na ovim borčanskim ulicama. Deca su bila maskirana u tonovima proleća pa je bilo: cveća, leptira, bubamara, drveća, pčelica.. Ovu manifestaciju obezbeđivala je policija koja je u određenim trenucima zaustavljala saobraćaj da bi kolona mališana prošla. Karneval je protekao veselo i živo uz druženje i sklapanje novih prijateljstava.

Saznala sam za ovu manifestaciju od bratanice. Ona je učestvovala. I dečica i škola su se baš potrudili oko organizacije. Bilo je roditelja i slučajnih prolaznika i svi smo bili oduševljeni. Ne znam da li se ovo prvi put održava ali svakako bi bilo lepo da i u budućnosti ima više ovakvih manifestacija. Bilo je pravo uživanje gledati ove nasmejane đačiće kako defiluju kroz naš kraj.

Jedino bih apelovala na školu da o ovakvim stvarima na vreme obaveste lokalnu zajednicu jer ovakva divna manifestacija zaslužuje veću posećenost i pažnju. Sve u svemu, divan događaj o kome vredi pisati, reči su naše sugrađanke Sanje koja nam je poslala video.

 

Претходни текстRenoviran Vidovdanski teren u Centru 3
Следећи текстSledeće nedelje počinje „Vidovdanski turnir“ – Prijave u toku!

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

15 + fourteen =