Вучко 2 - двориште

Пре неколико дана зазвонио нам је телефон и уследио моментални збун. Љут женски глас са друге стране одмах је осуо паљбу..

Срам вас било. Зашто вам подаци на сајту нису ажурирани.

Знам да кад год ми треба неки телефон и адреса у Борчи ја лепо укуцам Борча Инфо у претраживач и углавном нађем оно што ми треба. Но овај пут није било тако. Тражила сам телефон и адресу играонице Кинг у Борчи да закажем рођендан за моју Лару а уместо тога нашла сам прави вртић за њу. Даа вртић, добро сте чули.

И тада креће блажи тон и прича кроз смех..

Еј људи, па зашто нисте лепо објавили да је затворена једна од најбољих играоница у Борчи и да је уместо Кинга сада на том месту Предшколска установа Вучко 2. Мислим, жао ми је што Кинга више нема, вероватно је ова сулуда ситуација са Короном утицала на то али сам са друге стране одушевљена да је Борча добила овакав вртић. Јесте ли ви то видели? Па то је права ексклузива чак и за неке фенси делове Београда.

Морате то да објавите па да знају родитељи, нарочито сад када је упис у вртиће при крају, креће жалбени период и објављују се коначне листе а ово ће сигурно многима значити да сазнају.

С обзиром да је ћерка тренутно испод црте за упис у Дунавску бајку није нас мрзело да одемо до овог новог вртића да снимимо ситуацију. Супер је.

Vrtić Vučko 2
Вучко 2 – радна соба

Некад играоница Кинг сада вртић Вучко 2

Играоница „Кинг“ и Вртић „Вучко 2“ нису у пословној вези и једино им је локација иста. Простор некадашње играонице, који је и пре био супер, сада је у потпуности редизајниран за потребе вртића. Врло је пространо и комотно јер су некадашњи Кинг 1 и Кинг 2 спојени. Има довољно природног светла а плафони су високи. Е да, супер је и то што је цео вртић у истом нивоу. Нема пењања на спрат, нема степеница, нема бриге. Велики плус је и то што вртић ради суботом..

Па шта да вам кажем када моја Лара није хтела да изађе оданде. Еј па њене речи су биле „Мама па ово је као за мој рођендан а ја ћу сваки дан моћи да долазим овде, зар то није супер!

Вучко два – дечија соба

Распитала сам се додатно о вртићу па с обзиром да Вучко 1 у Борчи постоји већ неколико година и да га родитељи хвале дефинитивно сам одлучила да не предајем жалбу на тренутну листу за упис у државни вртић већ да одмах узмем одбијеницу и Лару упишем у Вучко 2 а упис је могућ и уз субвенцију града.

После овог позива наравно да смо и ми посетили нову приватну предшколску установу у Борчи.

Нови вртић Вучко 2

Вртић Вучко 2 налази се на адреси Зрењанински пут 153х у Борчи на месту где су некада биле Кинг играонице. Простор је у потпуности редизајниран за потребе вртића, посебно за јасле, посебно за вртић и посебно за припремни предшколски програм.

Разговарали смо са оснивачем вртића Маријом, мајком двоје малишана, која је желела да скрене пажњу на безбедност и комфор који је деци обезбеђен. Цео простор вртића се налази у једном нивоу од 600 м2. Вртић има два пространа дворишта, оба са посебном наменом. Једно двориште за крупну мотрику, спорт и трчање а друго за еколошке радионице и релаксацију.

Педагог и руководилац вртића, Софија истакла је да се њихов рад заснива у веровању да је снага у детињству, да је свако дете аутентично, јединствено и богато потенцијалима а да је „Вучков“ задатак да педагошким стратегијама, знањем и љубављу подрже дечији развој кроз игру и истраживање.

Није довољно бити само образован и квалификован дипломом за тај посао, већ је неопходно да посматрамо дете на аутентичан начин који је заснован на вери у дететове снаге и потенцијале.

Програм вртића „Вучко“

Наш простор обликован је према свим дечијим потребама, али и високим педагошким стандардима. Програм вртића „Вучко“ је јединствен, аутентичан и инспиративан за децу узраста од годину дана до поласка у школу где су деци на располагању Reggio Emilia, Valdorf и Монтесори програм, школице језика и спорта, многобројне радионице као и тематске суботе у вртићу.. За било које додатне информације можете позвати „Вучков“ број 063 379 465 или  062 379 465

Вучко 2 – опремљеност

Завршен конкурс за упис у палилулске вртиће

Kонкурс за упис деце у државне вртиће у београдским предшколским установама за радну 2021/2022. трајао је од 29.марта до 14.маја 2021. Листе са малишанима који су успели да се упишу истакнуте су након чега је уследио жалбени период.

Тренутна ситуација у предшколским установама „Бошко Буха“ на Палилули је таква да листа броји:

  • за јасле 611 + 69
  • за вртић 161 + 60
  • за припремни предшкосли програм 75 + 6

Жалбени период за упис у вртић

Родитељи чија деца нису примљена по конкурсу или нису задовољни одлуком Уписне комисије о томе где им је дете распоређено могли су да предају жалбе од 7.6. до 16.6.2021.

Уписна комисија разматрала је жалбе родитеља од 17.6. до 25.6.2021. након чега излазе коначне листе.

Упис уз субвенцију града

Вртић Вучко је акредитован и у програму је субвенције града. Уписом деце у ову предшколску установу родитељи могу остварити право на рефундацију новца од града Београда.

За остваривање овог права потребно је да се уз Захтев за остваривање права на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи, поднесе и „одбијеница“ из државног вртића и фотокопија уговора са ПУ Вучко.

Претходни текстАутобусом, колима или бициклом до посла из Борче – шта се више исплати?
Следећи текстОтвара се нови Дом здравља у Борчи

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

4 × five =