predstava - scenografija

Uz punu podršku učiteljice đaci osnovne škole „Stevan Sremac“ iz Borče izveli su predstavu „Vašar u Topoli“.

Predstava „Vašar u Topoli“

Kad neko svoj učiteljski poziv radi sa puno volje i ljubavi onda to može da izgleda i ovako. Dubravka Macut, učiteljica II-3 razreda OŠ „Stevan Sremac“ kroz dramsku sekciju sa svojim đacima oživela je roman Dobrice Erića „Vašar u topoli“.

Mi igramo, mi pevamo, mi se šalimo i naravno učimo, kaže učiteljica Dubravka

predstavaPredstavu su do sada videli školarci prvog i drugog razreda OŠ „Stevan Sremac“, predškolci tri borčanska vrtića a na poslednjoj, koja se odigrala protekle srede u „Ježurku“, prisustvovale su i kolege, vaspitači, direktori kao i istaknuti prosvetni radnici iz Borče i grada.

Kako vratiti decu u biblioteke

Učiteljica Dubravka ističe da je sama ideja proistekla u saradnji sa studentkinjom Milicom Krivokapić. Kroz projekat „Kako vratiti decu u biblioteke“ i ovom dramatizacijom želele su da podstaknu decu da istražuju, da se druže i da razvijaju ljubav prema književnosti.

scenografija za priredbuPredstavu „Vašar u Topoli“ radili smo po istoimenom delu Dobrice Erića. Đaci su dobili zadatak da posete Biblioteku „Milutn Bojić“ i da istražuju o nekadašnjim vašarima u Srbiji. Bili su pravi mali istraživači. Ono što su otkrili zajednički smo preneli na našu scenu. Kompletnu scenografiju, koreografiju i kostime uradili smo uz pomoć roditelja. Zato ću iskoristiti i ovu priliku da im se još jednom zahvalim na velikoj podršci koju su nam pružili.

Možda ćete biti zainteresovani i za: 215 godina školstva u Borči

Predstava za borčanske predškolce

U planu je da predstava bude odigrana i u ostalim vrtićima Borče. Naša deca su izuzetno talentovana. Zato želimo da ovo naše iskustvo podelimo sa što više mališana, a naročito sa onima koji tek treba da uđu u školske klupe.

Ovaj projekat i predstava, koja je i snimljena na poslednjem izvođenju, biće prikazan na međunarodnom skupu u Bambergu u Nemačkoj a mi im želimo puno uspeha.

Претходни текстIzmenjena trasa linija 95, 104 i 105l do 13. novembra
Следећи текстJeste li čuli? Teslina voda proizvedena na levoj obali!

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

5 × five =