tesla voda

Znate li da se na levoj obali eksperimentalno istražuje nasleđe našeg genija. Upravo ovde proizveli su vodu obogaćenu elektronima prema tehnološkoj ideji Nikole Tesle – Tesla voda

Na levoj obali Beograda, tačnije u Krnjači, nalazi se firma Tesla patenti. Ogromna zgrada poznata je i po tome što svetli kao novogodišnja jelka kada celo naselje ostane bez struje. Komšije je opravdano sumnjiče da, s vremena na vreme, „uznemiri“ strujni napon u lokalnoj elektromreži.

Tesline varnice i munje

Reporteri Novosti posetili su ovu firmu. Na preko hiljadu kvadrata dve istraživačke laboratorije osvetljene su strujom koja se bežično prenosi iz transformatora. Ovde se generišu i loptaste munje a u laboratoriji u potkrovlju, nemački inženjer Tim Rot privodi kraju zvučnike od varnica. Izgleda neverovatno, ali muziku sa kompjutera reprodukuje varničenje elektriciteta.

Tesla voda

Pored raznoraznih eksperimenata tu je i Tesla voda. Visokojonizovano alkalno piće se toči u manastiru Tronoša. Tretira se potom strujom po Teslinom receptu iz 1920. Voda tako biva osnažena elektronima, a ne menja joj se hemijski sastav. Između ostalog, takva voda neutrališe metil-alkohol u krvi i idealna je za trežnjenje kod ljubitelja kapljice. Kako se nadaju u Tesla patentima, kada se proizvod nađe u prodaji širom sveta, „zaradom od mamurluka“ razvijaće druge komercijalne projekte.

naucnici - laboratorijaU svetu niko na ovaj način nije obogaćivao vodu, a patent smo zaštitili u 47 zemalja sveta. Sledeće nedelje dolazi tročlana delegacija stručnjaka iz američke nacionalne agencije za sertifikate jer je postupak njenog registrovanja u toku i u SAD – kaže prof. dr Velimir Abramović, prvi čovek Istraživačke stanice.

Tehnolog Aleksandar Dimitrijević je iz laboratorijskih uslova Tesla vodu uveo u industrijsku proizvodnju. Ona je prošla mikrobiološka ispitivanja i sertifikovanje u Institutu Batut. Na Tehnološko-metalurškom fakultetu pri kraju je i njihova ekspertiza. Testira se u našim bolnicama. Pokazalo se da ova voda uklanja mlečnu kiselinu iz mišića i ima hidratantno dejstvo na organizam.

Reklamni štos

Tesla voda razlikuje se od drugih jer je u nju „spakovan“ i elektricitet, pa struja pecne svakog ko iz nje potegne. U pitanju je reklamni štos – objašnjava kroz smeh Gordana Branković, koja se bavi distribucijom.

ИЗВОРtext/foto: novosti.rs
Претходни текстFenomenalni klinci iz škole „Stevan Sremac“ igrali predstavu za borčanske predškolce
Следећи текстOtvaraju se Ruzveltova i Slavija za saobraćaj

1 КОМЕНТАР

  1. Teslina voda? Mislio sam da je nesto interesantnije. Ovako, kao voda za treznjenje, ne moze konkurisati Rasolu. Da li stoji upozorenje: pre upotrebe konsultovati se sa svojim doktorima? Ako je peckanje usled struje, glavna FORA ove vode, jos ako je to samo reklamni STOS, onda nema opravanja za njeno postojanje. Posto se vec koristi reklamni slogan „daje ti krila“, ovde bi moglo da bude, mozda, – mozes da prosvetslis. (?) Pakovanje je odlicno! Manastir nepotreban!! Tesla je naucnik! Kakve veze ima Manastirka? Zamilsite naziv rakije Manastirka! E, nemojte pomisliti da bude i „Voda Tesla Manastirka“. Ideja je interesantna, ali treba napraviti reda, smisla, i prava koriscenja imena velikog naucnika. Neko je nekada napravio „Teslinu Plocu“. Nema je vise.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

one × one =