knjiga - Džep pun raži

Džep pun raži – Agata Kristi

Gospođica Marpl rešava još jedan misteriozni slučaj u knjizi „Džep pun raži“.

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela. Prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika.

stomatolog-reklama

Tajanstvena smrt finansijskog magnata navela je gospođicu Marpl da istražuje veoma neobičan slučaj zločina koji prati radnju dečje pesmice.
Šaka raži pronađena je u džepu ubijenog poslovnog čoveka. Reks Forteskju, vladar velikog finansijskog carstva, pio je čaj u svom kabinetu kada ga je zadesila iznenadna i bolna smrt. Istragom je utvrđeno da je u džepu imao zrna žitarica. No, jedan događaj u salonu potvrdio je sumnje Džejn Marpl da je reč o zločinu po stihovima „Pesme o novčiću“.

knjiga - koriceAgata Kristi je najuspešniji autor svih vremena, i ta činjenica nije najinteresantnija stvar u vezi sa njom. Napisala je osamdeset detektivskih romana i zbirki priča, devetnaest pozorišnih komada, dva memoarska dela i šest ljubavnih romana pod pseudonimom Meri Vestmakot. Počela je da piše detektivske priče samo zato što joj je sestra Madž rekla kako misli da nema dara za pisanje. U pisanju detektivske proze prvi put se okušala dok je za vreme Prvog svetskog rata radila u jednom bolničkom dispanzeru. Već u svom prvencu, naslovljenom „Tajanstveni događaj u Stajlsu“, stvorila je legendarnog Herkula Poaroa. Potom je u romanu „Ubistvo u parohijskom domu“, objavljenom 1930. godine, uvela među čitalaštvom mnogo voljenu gospođicu Džejn Marpl.

Knjigu „Džep pun raži“ Agate Kristi moći naći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Реклама
escape room reklama
Претходни текстSa Palilulskom karticom do popusta
Следећи текстUrađen mostić preko kanala kod Šopi centra

НАПИШИ КОМЕНТАР

Молимо унесите свој коментар!
Овде унеси своје име

20 − seventeen =